Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

HJÄLP , en grävling

Skrivet av Annika.S
Tittade just ut från vårt sovrumsfönster i ett bostadsområde och fick se en stor grävling. Är inte så hemma på sådana och vill ha eran hjälp.
Är de lämpliga att finnas i ett bostadsområde med massor av småbarn ? Är de farliga ? Vet inte vad jag ska göra . Har mejlat vårat bostadsföretag och upplyst dem om denna iaktagelse. Men vore tacksam om någon kunde berätta mer om detta "äckliga" djur.
Svar på tråden: HJÄLP , en grävling

Får man vara med?

Hej, jag bor mitt ute i skogen 8 km från asfalterad väg, på en gammal bondgård, men vi har bara en hund och 2 katter. Vi bor i Norrbotten och jag vill gärna höra vad ni andra som bor ute på landet gör.....
Skrivet av    kristina

Den Den grävling jag träffade på var ganska skygg

Den hade bosatt sig under vår altan med ungar! Som tur var var vi då bortresta, eftersom vi har två jaktintresserade katter (som var med på resan) kunde det kanske annars ha blivit alltför spännande! När vi senare kom hem såg vi bara grävlingen någon gång, den var ganska skygg, och jag kände mig aldrig rädd för den. Däremot var katterna jättenyfikna på den (fast på behörigt avstånd)!
Skrivet av    rollergirl

Vadå hjälp?

Hade du öppnat fönstret hade den försvunnit. :-) Grävlingar är inte farliga om man inte börjar mata dom och försöker få dom tama, dom kan vara lite griniga och bråkiga och ställa till problem då. Men en normal grävlin är skygg mycket skygg. Undviker allt och alla men kan bitas om den trängs in i ett hörn. Om du någon gån har glädjen att få klappa en grävling som givetvis då ej bor i skogen så uppptäker du snabt vilket underbart djur det är! Dom kan bli mycket tama och kärleksgfulla men dom mår inte bra av att vara tamdjur. Gillar maskar och ormar samt kattmat. Att få ett grävlings bo på tomten kan däremot ställa till problem och det bästa är om länsvetrinären kan tipsa om hjälp att flytta familjen ut i skogen. Annars kan man testa att göra ett gryrt på ett lämpligare ställe och se till att där finns mat i närheten ev. passa på att flytta ungar och bomatrial när föräldrarna inte är där glöm inte att lämna spår till nya boet! Inte för långt bort! Spika igen gammla boet! Använd skyddhandskar och se till att i möjligasdte mån ingen mänisko lukt finns hos ungar eller nya lyan.
Skrivet av    Molle

Artiklar från Familjeliv