Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej! Jag hör inte

Skrivet av Trulsa
hit men tänkte fråga er "lantisar" om en sak som jag och maken blivit osams om. Jag påstår att halm är guldgult (typ) och hö är grönaktigt (inte knallgrönt men lite grågrönt). Min man säger att hö också är gult och det _vet_ han för han har minsann åkt hölass hos någon granne till hans mormors syster när han var liten. Mina farföräldrar hade faktiskt bondgård så jag tycker givetvis att jag har rätt och att han borde inse det =), men ni kanske kan hjälpa oss och tala om hur det faktiskt är.
Svar på tråden: Hej! Jag hör inte

Hi, hi,

intressant fråga. Ja, här används det både halm och hö (halm åt grisarna, hö åt hästarna) så jag ska ge min uppfattning: Halm av god kvalitet är guldgul, misslyckad halm som det regnat på grådaskig. Hö som skördats i rätt stadium, torkats bra och som det inte regnat på är grönt. Hö som skördats sent, som det regnat på och man fått svänga flera gånger, och eventuellt överårigt är gult. Så det finns säkert hö i hela skalan från grönt till gult/grådaskigt. Vårt hö är mestadels torkat i en hötork och det kan eventuellt göra att det är grönare???. Det här var min uppfattning,om det finns nån absolut sanning vet jag inte...
Skrivet av    Carola

är grönt om det är färskt, gult om det har legat längre.
Skrivet av    Jost

Tack för hjälpen!

Jaha, då hade vi kanske båda rätt då. Men jag tycker nog att jag hade lite mer rätt - färskt hö av bra kvalitet är alltså grönt! Det var ju det jag menade =)
Skrivet av    Trulsa

är mer mot aningens gröna håller, halm är GULT... Basta. *S*
Skrivet av    Turtle

Artiklar från Familjeliv