Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sova på mage?

Skrivet av *Sara m Mika02&Zelda050803*
Hej alla mammor. Har en tjej på 1 månad som har otrolig magknip mellan alla mål och kämpar o kämpar med fisar. Ger henne stora doser minifom men det verkar inte så bra. Storasyster hade precis samma symptom, men där hjälpte minifomen bättre. Med henne provade jag dessutom allt, typ massage, njölkfri kost osv utan att det hjälpte. Alla besvär försvann vid 4 månader.

Till saken, barnen SKA ju inte sova på mage, men jag har börjat prova på dgarana när jag har uppsikt att låta tjejen sova på mage och då kan hon hantera det onda mycket bättre, och får ofta sova vidare utan att vakna och skrika. Instinkten säger att det är det rätta, men så går man och tänker på alla varningar om PSB och får ångest. Någon annan som har sina kolikbarn på mage?
Svar på tråden: Sova på mage?

vår son

hade också orolig mage. Han sov på mage eller sidan. Visst var man orolig, men på något sätt måste man ta alla råd och sanningar med nypa salt. Barnet måste ju få sova ordentlig. Så tycker iallafall jag. Har du provat med bärsjal? När de är små kan man kura ihop dem med benen mot magen. Då kanske hon sover gott?
Skrivet av    Lena m Emil

Inte kolik

men min dotter (2 månader) sover på mage. Hon föödes med en missbildning på kroppspulsåder och hon hade mycket lättare att andas när hon låg på mage. Hon vande sig vid det och kommer inte till ro på rygg. Vi låg inne på Astrid Lingrens barnsjukhus och alla läkare sa att vi skulle låte henne ligga så. Visst finns risken för PSD, men köp ett andningslarm om du känner dig lugnare, Lycka till!!
Skrivet av    Annika med V-03 och L-05

Jupp...

Har en jättefin sjal som hon älskar att sitta i, även om hon kämpar en massa med fisarna i den oxå, men det är lätt att skumpa henne till sömns igen iaf. Men som sagt, jag kan inte bära henne hela tiden.... = )
Skrivet av    *Sara

jag ÄR tjatig...

men jag skriver igen. OM du inte bor allt för långt från Göteborg, stockholm eller Helsingborg råder jag dej absolut till att låta din tjej akupunktur mot detta. Fick även rådet att min flicka fick sitta i bilstolen eller lägga henne på en stor kudde med rumpan ner i madrassen och så en ihoprullad handduk under benen så bebisn halvsitter s.a.s (krångligt att beskriva så här). På det sättet underlättar det att hon får ut gaserna lättare. Och bebisen säger ifrån när den inte orkar sitta där längre sa barnmorskan som gav akupunkturen. Min mail finns i infon om du vill ha adresserna till akupunktörerna.
Skrivet av    lizaliza

Artiklar från Familjeliv