Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vill prata med något Jehovas vittne!!

Skrivet av mimi
Är nyfiken på deras tro.
Svar på tråden: Vill prata med något Jehovas vittne!!

Trevligt!

Men mitt förslag är då att kontakta JV påden ort där du bor. Kolla i telefonkatalogen, oftast finns där ett telefonnummer. Jag skulle inte fråga här inne för det är alldeles för många som inte är JV som säkert vill svara. Och vill du ha säkra sanna svar ska du prata med vittnena direkt. Jag är själv ett JV menvill inte föra något smatal här inne. Talar av erfarehet då jag har blivit smutskastad förut.
Skrivet av    T.

trist

att du har den erfarenheten. men om man ska undersöka en tro är det inte bra att lyssna både på vittnena o även de som kanske är fd vittnen o andra mer kritiska o _sedan_ sammanställa informationen? Det finns ju en rätt samlad kunskap av flera som inte är vittnen också. Men tyvärr så har jag lite den erfarenheten att många vittnen drar sig för att debattera mer \"offentligt\" o föredrar att samtala med enskilda icke vittnen i grupp (alltså fler vittnen o ett icke vittne) De syns tyvärr aldrig med i religiösa debatter på TV eller andra offentliga forum i hop med andra religiösa samfund.
Skrivet av    mandelblomman

men...

vill man ha information ska man väl söka sig till källan direkt, eller?
Skrivet av    T.

Absolut!

Men även före detta vittnen är ju källor till vad som händer när man bryter mot några av reglerna. Som killen jag pratade med i somras som blev utsparkad hemifrån som 15-åring efter att han fått blodtransfusioner efter en livshotande olycka. Hans egen mamma - och de andra vittnena - hälsade inte på honom om de såg honom på stan. Såna källor tycker jag också är viktiga om man ska få en helhetsbild av en religiös sekt.
Skrivet av    Camelia

ja men inte bara

det är självklart att den då blir väldigt vinklad från bara ett håll. Men jag har hört det förr, \"ska man ta reda på något om ex socialdemokraterna så pratar man med dem...osv\" Men så är det ju inte, söker man kunskap om religion så undersöker man o pratar med flera källor o _sedan_ sammanställer man allt o tar ställning. Jag skulle aldrig i livet bara prata undersöka något så viktigt ur bara en vinkel som också är partisk o såklart pratar för sin sak.¨ Tar upp enbart det positiva o mindre eller inte alls om det negativa, samma sak med politik faktiskt. Gjorde du verkligen det då du blev vittne?
Skrivet av    mandelblomman

Har alltid varit ett vittne...

Är född in i det kan man väl säga. Men jag har varit utesluten 2 gånger och det va min självinsikt och mitt dåliga samvete som gjorde att jag saknade min tro. Jag har aldrig jämfört mig med andra samfund eller religioner. Jag bara vet och känner av hela mitt hjärta att detta är sanningen. Jag vet inte var jag annars ska finna så rena och ärliga männinskor nånstans? Å så svaret på varför jag inte vill ge mig in i disskusioner.. Jag känner att det jag har valt är rätt, och det angår mig inte vad andra vill tro på, bara det känns rätt för dem. Jag håller mina åsikter för mig själv och överlpter till nån annan att diskutera. Men jag tycker ändå att om \"mimi\" i inlägget ovanför vill ha kontakt med ett vittne så ska hon kontakta Jv utanför AFF. Hon får gärna jämföra med andra, det gör hon kanske rätt i. Men det viktigaste är ändå att söka sig till källan först anser jag.
Skrivet av    T.

det ena behöver ju inte utesluta det andra

menar inte att hon måste debattera här på aff, men kolla med andra icke vittnen, uteslutna, andra samfund mm. Och du vet att sanningen finns i betraktarens öga *ler* Det finns ju liksom ingen sanning som för alltid är allrådande sann.... Vad du uppfattar som sant om ex...hmm blodet eller tidens ände ser jag som falskt eller att du är missledd. Medans det för dig är den enda sanningen o sättet att se på det! Sen respekterar jag din ståndpunkt ändå o hoppas att du är trygg i det, men lite fundersam blir jag då du skriver att du återgått till församligen pga ditt dåliga samvete?
Skrivet av    mandelblomman

Oj nu såg jag en sak som jag verkligen

reagear på i ditt inlägg! \"Jag vet inte var jag annars ska finna så rena och ärliga männinskor nånstans?\" Ehe ursäkta, hur förmätet är inte det ärligt talat? Det finns massor av ärliga människor som gör gott, i andra samfund o andra sammanhang! Jag måste erkänna att det är typen av utal från vittnen är något som stör mig djupt ...det här svart vita tänkandet o indelandet, ont o gott, sant o falskt, vittne eller icke vittne Jag säger inte att det inte finns goda människor som är vittnen, märk väl det. Men det finns i andra sammanhang också, eller har du verkligen inte upplevt det?
Skrivet av    mandelblomman

Finns det säkert....

Mendet är precis det här jag menar, man kan inte skiva nåt förrän folk hakar upp sig på vad man skrivit..... Det jag menar med mitt utalande är att det finns inga vittnen som svär och nedvärderar andra människor, det finns människor som inte är vittnen som inte gör det heller. Men överallt finns det människor som kanske inte har ett helt ren mjöl i påsen. För oss som är vittnen är det fel att säga eller tänka fula tankar om andra. Vi vill inte dela upp jordens befolkning i onda och goda. Det finns massor av fina människor som inte är vittnen, DET VET JAG! Men jag menar att om vi tar min församlig tex. så är det ca 80 personer som jag litar på och älskar som om de vore min egen familj, just för att vi har samma tankesätt och normer. JAg vågar lämna mina värdesaker och mina barn med dem men det skulle jag inte våga göra nån annanstans. Men det är för att jag är sån som person, inte pga. min religion. Jag är livrädd när jag går på stan, för det sker alldeles för mycket stölder och rån osv. Ta det som du vill men det är bara vittnena och mina allra bästa vänner som jag kan lita på till 100%, Tyvärr.... Så är det säkert för dig med? Du litear väl inte vem som helst?
Skrivet av    T.

nej jag litar inte på alla människor

o faktiskt inte på alla vittnen heller...har träffat en del under åren som ingift i en släkt med vittnen. Jag har då träffat på vittnen som både svär o ljugit i mina dar... _Många_ gånger har jag hört otroligt nedvärderande saker utalade av vittnen om icke vittnen... o precis som inom alla kategorier o grupper så finns det alla sorter o att kategoriskt tro att alla vittnen är goda, inte svär eller ljuger verkar naivt?
Skrivet av    mandelblomman

Knepigt och trist

att sparka ut en omyndig kille för något som han troligen inte kunde styra. Har själv kontinuerlig kontakt med dottern som valt att ta avstånd själv. Nu bor hon på en annan kontinent men vi hörs av så ofta vi kan.... Skulle aldrig släppa kontakten med mitt barn för att det träffat ett eget val! Men det är ju min åsikt....
Skrivet av    Agnes

SJÄLVKLART

har vi ärthjärnor hos också. Rätt många. Men om man strävar mot samma mål så går det lite lättare med lite fler än om man har olika värderingar på religion. Däremot får man ALDRIG sätta sig över någon annan. Respekt som brister inför andra människors val kännetecknar inte någon som är kristen i sitt hjärta. I så fall respekterar man andras synpunkter och val - och sig själv tillräckligt för att inte bry som andras val!
Skrivet av    Agnes

håller bara med

självklart finns det alla sorters människor inom alla sorters samfund. Men inte alla vittnen är så pigga på att tillstyrka det- du är en av de få jag hört säga att det till o med finns rätt många *s*. Det är själva generaliseringen att vittnen per automatik skulle vara goda, inte prata illa om andra eller sluga/svära osv jag tycker är facinerande hos många vittnen jag känner.
Skrivet av    mandelblomman

Håller oxå med

Jag vill inte generalisera vittnen som om alla vore goda. Men, nu säger jag de flesta av oss vittnen, strävar mot samma mål, och därför försöker vi göra det som är gott. Vi är alla ofullkomliga och som Agnes skrev så finns det ärthjärnor även bland vittnena. de finns dem som kallar sig vittnen men lever inte som vittnen. Men vi gör alla så gott vi kan.
Skrivet av    T.

de flesta andra med faktikst....

99% av alla personer jag känner försöker göra o leva gott! Jag förstår faktiskt inte varför du/man kan ta ut en grupp o säga att de på något sätt mer försöker göra gott? I så fall kan man säga att alla sjuksköterskor jag känner strävar efter samma mål, o därför försöker göra gott. Alla jag känner i Röda Korset samma sak...alla mina feministvänner, alla mina homosexuella vänner osv osv. Det är ju lite fånigt eller hur? Människor försöker rent allmänt att leva gott oberoende vilken tro, politik eller yrke eller sexualitet de har. De flesta mänmniskor alltså...ärthjärnor finna det i alla grupper såklart. Men rent generellt tror jag inte att vittnen, eller judar, eller socialdemokrater eller homosexuella är överrepresenterade i godhet!
Skrivet av    mandelblomman

svar..

Vittnena är verkligen inte bättre än några andra människor. De begår samma misstag som andra. Mycket av det blir förlåtet om man verkligen ångrar sej. Men eftersom församlingen ska hållas ren. Så tillåter den inte vad som helst, om man inte vill ändra sej. Likaså är det ju i ett politsikt parti eller andra organisationer också. Inom en församling finns ändå stort utrymme under speciella omständigheter. Vi tillber inte en församling eller andra vittnen utan en kärleksfull Gud, som ser omständigheterna vi lever i. De principerna vi lever efter är inte betungande. Det är en hjälp i livet. Och Gud kräver inte mer av oss än vad vi förmår. Vi lever inte efter svart vita lagar. Men många vittnen som inte har insikt eller erfarenhet i livet kan tolka det så därför ge ett sådant intryck. Det är inte läran i Bibeln det är fel på utan just människors felsteg. Kanske en tendes att vilja framstå som bättre.... Det fanns redan bland apostlana och även bland de skriftlärda under bibelns tid. Jehova är kärleksfull, inte en dömmande gud. Jag har inte alltid varit ett vittne. Utan undersökte detta nogrannt innan jag bestämde mej. Jag gjorde det med kritiska ögon. men ingen annastans fick jag svar på mina frågor i bibeln. Så om man vill undersöka vad som är sanningen kan man gå den vägen fram. Undersök flera religioner och samfund. Avgör sedan vad ni vill tro. vänliga hälsningar A
Skrivet av    A

jo o vi kommer fram till olika svar

då vi sökker efter sanningen. Du fann styrkan o sanningen i JV o jag ( med flera såklart) finner svaren i andra trosamfund. Men det är ju tur att vi tillåts detta att tro, för det är just en tro och ingen totalitär vetenskap! ha en bra kväll!
Skrivet av    mandelblomman

Ja och så

är det ju viktigt att folk som är intresserade snabbt får lära sig att Satan kommer att försöka avleda de från Sanningen och att Satans redskap är folk av världen och släktingar som säger något annat än JV själva. Se T. så viktigt det är att söka sig till JV själva, källan(!), för att inte bli emotsagd.
Skrivet av    Maj

Får väl hoppas

att du tänker själv och inte genom andra. Som sagt ingen tvingar dej att tro varken på detta eller något annat. Det är helt upp till dej vad du vill tro på. vh A
Skrivet av    A

...

Man kanske inte behöver kalla andra för ärthjärnor här heller.
Skrivet av    A

Artiklar från Familjeliv