Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

lite ovanligt tips

Skrivet av ma.mia
Mitt första barn skrek konstant. Jag ammade eftersom jag trodde att det var det man skulle göra när de var ledsna. Han åt, kräktes och somnade en stund för att åter börja skrika. När jag fick mitt andra barn ville jag prova något nytt. Jag matade och lät henne sova den där lilla stunden. Sedan närhon började skrika så gav jag kolikmassage. Om hon fortfarande var ledsen så bar jag henne en stund för att sedan låta henne ligga naken. Gav mat var tredje timme redan från första tiden. När hon skrek provade jag andra saker i första hand så att hon fick tid att smälta maten jag nyss hade gett. Har matat alla mina sista tre barn var tredje timme och har haft helt skrikfria sju månader med alla tre. Det har varit underbart. Jag är medveten om att amningshjälpen skulle slå bakut om de läste detta men för mig har var tredje timme gett friska, icke skrikande och icke kräkande barn. Det kan vara värt att prova. Idag har jag dessutom en bärsjal som fungerar som ett mirakelmedel.
Svar på tråden: lite ovanligt tips

..fást...

..jag är inte så säker på att Amningshj\'lpen verkligen skulle slå bakut. Jag fick nämligen rådet av barnmorskan som gav kolikakupunktur att försöka låta det gå minst 3 timmar mellan amningarna så magen skulle få lite lugn och ro. Kan säga att det inte var lätt... jag föll ofta till föga för att slippa skriket så du är inne på ganska rätt väg tror jag nog.
Skrivet av    lizaliza

Tack för svaret IMT

-
Skrivet av    ma.mia

Funkade inte här

Min äldsta hade svår kolik och de sa på bvc att jag inte skulle amma oftare än var 3 timme. Men hon vart bara värre. Till slut kom jag till en bra barnläkare som sa att det fanns forskning som visar att helt fri amning ofta hjälper mot kolik. Jag slutade med nappen och hon fick amma nästan jämt och det vart som natt och dag. Jag fick en ny bebis hon var sååå nöjd och lugn. Mitt andra barn hade oxå koliktendenser men jag ammade fritt då med och han fick aldrig någon kolik utan var oxå så lugn och fin. Så jag tror inte det stämmer för alla att man ska amma sällan utan det är nog olika.
Skrivet av    Morran

Artiklar från Familjeliv