Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är detta kolik/magont?

Skrivet av Pojkmamman
Vår pojke på 10 veckor har under en månads tid haft gnäll- och skrikkvällar (18-22 varje dag). Vissa kvällar skriker han av och till och andra är han mest gnällig. Enstaka kvällar skriker han mycket, men aldrig oavbrutet, utan under några minuter i taget. Ibland skriker han intensivt, panikartat, men det är bara någon gång i veckan. Oftast är det gnäll som eskalerar till skrikande/gråt. Det låter som om han säger "Ne-hej!". Han ammar mycket under kvällarna, ibland 45 minuter i sträck eller mer. Ibland blir han desperat vid bröstet; tar tag, släpper, tar tag osv. på ett frenetiskt sätt, och avslutar med att börja skrika. Han kräks en del men inte extremt mycket. Han tystnar ibland om man gungar honom till musik. Han har inte mycket gaser och drar aldrig upp benen och blir röd i ansiktet, som jag läser om att kolikbarn gör. Jag tycker inte att det är uppenbart att han har ont när han skriker.

Jag har trott att denna kvällsrutin är oro och att han är trött, men tänk om det är kolik och lillstackaren har haft ont i magen varje kväll i en månad? Komjölksproteinallergi, tex.?

Vad tror ni som har erfarenhet av kolik? Kan detta vara någon lindrig form av tremånaderskolik?

Tacksam för svar.
Svar på tråden: Är detta kolik/magont?

Tveksamt..

..jag tycker jag känner igen det där på min andra bebis som också är tio veckor nu. Hon har också skrikperioder på kvällarna. Man kan nästan sätta klockan efter det 19.30 Pling! så börjar det. Men det går inte att jämföra med storasysters kolikskrik som var mycket mer hjärtskärande och hon låg med benen uppdragna, \"stängde av\" och var inte kontaktbar och så ammade hon och basjade som en galning. grönt illaluktande bajs. Om din bebis har gult bajs med vita prickar i kan man nog utesluta kolik men jag är inte proffs på något sätt.Ang. gungande så kan jag berätta att min man har tagit en lång rundstav, satt två rejäla krokar, en i var ände av rundstaven, samt satt en krok i taket och så hänger vi upp bilstolen i pinnen och hon har en liten gunga som hon får ro i på kvällarna. Kanske kan vara något?
Skrivet av    lizaliza

Jag tror...

precis som du trott att han är orolig och har svårt att komma till ro. Tror många bebisar är så på kvällen (av någon anledning...) Om han kräks efter att ha ammat så länge på kvällen så är han ju med största sannolikhet mätt, om han inte hade kräkts hade jag rekommenderat en liten skvätt ersättning för att \"knocka\" honom, men det kanske inte behövs. Kanske behöver han lugn o ro för att komma till ro. T ex att ni inte sitter framför tv:n med lampor tända, utan kanske ligger med honom i ett nersläckt rum en stund, eller bär honom där till någon lugn musik. Min första tjej var sådär, hon kunde inte släppa taget om alla intryck, så vi fick göra omvärlden så trist som möjligt vid läggning. Kram
Skrivet av    *Sara m Mika02&Zelda050803*

Länk

Läs här så kanske du känner igen dej. http://netdoktor.passagen.se/?lngItemID=3335 Jag gick med min flicka från 18:30 till 02:00 och vaggade henne, fattade ingenting... Hon skrek av o till helatiden och var aldrig nöjd. Amma och amma. Hon sov väldigt lite /dygn.Hennes mage skrek jättehögt (fick ha öronproppar), hon var väldigt röd prickig på överkroppen. Man tycker så synd om barnet när det aldrig är nöjt. Tills jag läste detta och slutade med all komjölk vid 2 mån. Då sov hon hela nätterna sen. Hon är idag komjölksallergiker...
Skrivet av    Lindis

Artiklar från Familjeliv