Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det

Skrivet av X
bra att lämna ut sitt hemtelnr till nya kompisar? Räcker det med mobilnr till att börja med? Har dålig erfarenhet av att ha lämnat ut hemtelnr till en f d kompis. Hon ringde varje dag flera gånger om dagen. Ibland kände jag inte för att svara och då kunde hon ringa mer än 10 ggr med 5-10 minuters paus. Har inte vågat lämna hemnr till en ny kompis p g a denna erfarenhet, bara mobilnr. Då blev denna nya kompis sur för att hon har ju lämnat ut sitt hemnr och då tyckte hon att jag kunde lika gärna lämnat ut mitt hemnr. Hon ville inte ens träffa mig mer, för hon nöjde sig inte med mitt mobilnr och e-mailadress så länge. Jag kände att jag ville träffa henne ett par gånger till, innan jag skulle lämna ut mitt hemtelnr.
Svar på tråden: Är det

oj

Vilken konstig kompis. Hon måste ha varit mycket ensam. Det kan hände att jag ringer till en kompis flera gånger när h@n inte svarar första gången. Men aldrig att jag skulle ringa till någon flera gånger om dagen. Har heller aldrig varit med om något liknande. Jag kan förstå att din nya kompis blir sur. Jag skulle också bli förvånad om någon inte ville ge mig sitt telefonnummer. Jag tycker du ska förklara för henne varför du gjorde som du gjorde och samtidigt ge henne din hemnummer.
Skrivet av    Solen

men den...

....men den första kompisen måste ju ha haft en skruv lös. Risken att det ska hända igen är nog så gott som obefintlig. Jag hade också blivit väldigt fundersam över att fortsätta försöka bli vän med nån som inte ens vågar ge mig sitt nummer.
Skrivet av    Kajsa

Jag tycker du ska

göra det som känns bäst för dig. Förklarade du för den andra kompisen som blev sur varför du inte vill lämna hemnumret? Tycker också att det räcker med mobilnummer och mail till en början. //Nina
Skrivet av    Nina

Artiklar från Familjeliv