Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nattskräck??

Skrivet av Ullstumpan
Fler barn som vaknar skrikande mitt i natten och är så rädda att de skakar. Min 1,5 åring är det och pekar upp mot taket precis som om han ser något där.. *skumt*, vi har ingenting i taket och när jag tog med honom till vår säng så pekade han fortfarande upp mot taket.

Jag känner inte igen detta, min äldste hade nattskräck i samma ålder men då var han okontaktbar och kände inte igen oss, han var fortfarande kvar i sin dröm fastän han hade ögonen öppna.
Så är det inte nu utan lillen är vaken , känner igen oss och är kontaktbar men rädd för något i taket..

Någon som känner igen detta?
Svar på tråden: Nattskräck??

Hej på er!

Nattskräck är jobbigt,även fast det inte är farligt så upplever iallafall jag det som lite läskigt. William hade en period för några månader sen då han hade det flera kvällar i veckan,det var jobbigt,men då var han som din äldste son,okontaktbar med ögonen öppna och skrek länge,länge,det var jättesvårt att väcka honom. Din lille kanske tror att drömmen är verklig fast han är vaken och kontaktbar,jag vet själv ibland när jag haft drömperioder att jag ibland nästan inte kan skilja på om saker hänt eller om jag drömt dom precis när jag vaknar. Har han gjort likadant vid flera tillfällen,eller var det bara vid ett tillfälle? Han kanske bara hade en mardröm,nog så otäckt för en liten. Otäckt är det men det är ju bara att trösta och krama tills det går över. Hoppas sömnen blir lugnare för er snart. kram Jenny
Skrivet av    Jenny m A&W

var kan man läsa mer om nattskräck?

Har en 5 åring som verkar lida svårt av detta tacksam för alla tips... /lajbansson
Skrivet av    lajbansson

Finns i

flera böcker om barn. Fråga på BVC och bibblan.
Skrivet av    Annika m R, L & N

tackar *imt*

\'
Skrivet av    lajbansson

Tack för svaret.. :)

Han har gjort det några gånger, vaknat och varit rädd men nu har det lugnat ner sig, fast han har varit hemma några dagar från dagis. Antagligen är det mycket intryck och att han drömmer... Men det är lite obehagligt när det väl händer..
Skrivet av    Ullstumpan

Artiklar från Familjeliv