Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vet inte vad jag ska göra... (lite långt)

Skrivet av Ida
Jag och sambon har varit tillsammans i 10 år och vi har det bra, men vi är väldigt olika och jag har hela tiden egentligen känt att han inte är "den rätte" för mig. Det låter lite konstigt med tanke på att vi har så många år och två barn tillsammans, men som sagt så har vi ett fungerande förhållande ändå.

För några år sen fick jag en ny manlig kollega och vi två fann varandra (som vänner) direkt. Vi lunchar ihop och pratar massor och vi har otroligt roligt ihop och mår bra tillsammans. Han har blivit min bästa kompis och fram till för en månad sen var detta enbart ett kompisförhållande och våra respektive var helt införstådda med detta. (Vi har umgåtts med hela familjerna ett par gånger). Sen, som sagt, så förändrades något för plötsligt var vi mycket mer än kompisar och detta hände samtidigt för båda två. Vi har inte haft sex, men vi har kysst varandra och vi har diskuterat hur det skulle fungera om det skulle blivit vi två på riktigt. Båda två är överens om att om vi inte hade haft våra barn hade det varit självklart att vi skulle lämnat våra respektive för vi känner båda två att vi är "meant to be". Men nu är det ju så att vi har fem barn att ta hänsyn till, och vi vet att de inte hade mått bra av att dras upp från sina familjer. Av den anledningen har vi försökt att avbryta vår "affär" tre gånger, men det har inte funkat, dels eftersom vi träffas på jobb men också för att vi egentligen inte vill avsluta det. Ingen av oss har ens haft tanken på att vara otrogen tidigare, så det dåliga samvetet är stort.

Jag vet att det hade sårat min sambo enormt om han hade fått reda på detta, och det vill jag verkligen inte. Men samtidigt måste jag ju ställa mig frågan hur mycket man ska offra för någon annan? Och om jag nu ändå väljer att ge upp kollegan, måste jag då bryta helt med honom eller klarar man att hitta tillbaka till kompisförhållandet som vi hade tidigare?

Är det någon som har varit i samma sits och hur har det isåfall gått? Om ni valde att stanna, hur klarade ni av att glömma den andre?
Jag behöver verkligen lite input från andra här för jag har inte berättat för någon av mina kompisar och min hjärna börjar bli totalt förvirrad nu...
Svar på tråden: Vet inte vad jag ska göra... (lite långt)

jepp...

...been there done that. Jag gör inte om det iallafall... Fast för mig löste det sig så enkelt att min man fick reda på att vi var känslomässigt mer än vänner så han tog ut skilsmässa bums och den jag trodde var min själsfrände återvände till sin fru. Hm... ja lite surt var det. Allt mellan oss tvärdog och trots att vi under många år jobbade kvar på samma arbetsplats så sa vi inte ett ord mer till varandra, fanns inte mycket av den vänskapen kvar där. Men det är ju min story, kanhända lyckas andra bättre.
Skrivet av    maria65:a

Artiklar från Familjeliv