Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kattsand igen....

Skrivet av Oline
Tacobelle har en fin lista som jag kollat på. Har även kollat råd och rön som jag klistrar in här.
Frågar igen. Vilken kattsand tycker ni bäst om som luktar minst?
Kort version av artikel ur Råd & Rön nr 7, augusti 2001

Kattsand - Luktfri om matte får välja.
Råd & Rön har testat elva olika märken av kattsand. Det är stor skillnad på hur de suger upp det våta och om de lyckas dölja kisslukten eller inte.

Kattägare för en evig kamp för att hålla kattens toalåda fräsch. Det får inte lukta gammalt kattkiss hemma, det tycker varken Misse eller matte om.

Vitacraft Compact, Everclean och Pussy Compact är klart bäst på att suga upp kisset. De bildar klumpar som torkar snabbt och är lätta att plocka bort. Eurokitty, Blåvitt Kattströ och Miss Cat Original suger upp det våta sämst. De blir odryga, eftersom man ganska snart måste byta ut all sand i lådan.

Fresh and Easy från Best Friend och Litter Secret är en ny typ av sand av kiselpärlor. De har också dålig uppsugningsförmåga. Ändå ska man kunna ha samma sand i lådan under en månad, sägs det på förpackningarna. Litter Secret är bäst på att dölja dålig lukt i testet, men Råd & Rön är ändå skeptisk till hur fräsch kattsanden är efter fyra veckor. Husse eller matte byter nog oftare och då blir det dyr kattsand med kilopriser runt fyrtio kronor.

Blåvitt, Miss Cat och Toa-Lätt luktade inte heller illa. Blåvitt luktade parfym och Toa-Lätt vått papper. Den består av pellets av restpapper från kartongtillverkning.
Svar
För mig finns inget alternativ... Skrivet av    Furiosa
Håller med!... Skrivet av    Lilith
Pussy Compact... Skrivet av    Chatrine
Den är luktfri..... Skrivet av    -Emla-
Mmmm, kanske... Skrivet av    Lilith
Tack för svaren alla! (IMT)... Skrivet av    Oline
Annons:
Annons:
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

Vårt instagram-flöde

annons