Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi skall skiljas - han snokar...

Skrivet av Ann
Jag och min man beslutade i juni gemensamt att vi skall skilja oss. Själv har jag haft denna tanke sedan två år tillbaka, så jag var mycket bekväm med beslutet. Vi bor fortfarande gemensamt i samma hus som vi nu sålt. Jag har i sommar försökt ha det så bra det bara går under rådande omständigheter. Jag har flirtat lite och smsat med en kille som jag inte alls är intresserad av, men det har kännts bra med lite uppmärksamhet. Häromdagen kom jag på min man med att ha gått igenom min mobil. Han har troligen sett en massa sms mellan mig och denna killen (sexiga) och dragit sina slutsatser och säger till mig att jag har dålig moral! Även om vi bor ihop så är vi ju separerade anser jag. Jag sköter allt snyggt och ingen i familjen påverkas. Jag håller på att bli knäpp. Jag gör väl inget fel? Jag slänger det ju inte i ansiktet på honom! Han har ju själv letat fram fakta. Till vilken vinning kan man ju undra... Det är inte kul att bo ihop med honom nu kan jag meddela...
Svar på tråden: Vi skall skiljas - han snokar...

Flytta...

...så snart som möjligt! Det är ju säkert känslomässigt svårt för din man men det ger honom ingen rätt att snoka i dina prylar oavsett om ni är separerade, lyckligt gifta eller skilda. Bästa sättet är väl att försöka flytta iftrån varandra så snart som möjligt. Jag skulle bli galen om någon rotade i mitt privatliv!
Skrivet av    maria65:a

Tack...

...för att du förstår hur jkag känner! Dessvärre har jag ingen stans att ta vägen innan jag tillträder min nya lägenhet 1 dec. Det jobbiga är att jag går runt och känner mig som en bov fast jag vet att jag inte behöver...
Skrivet av    Ann

Men...

av hänsyn till att ni trots allt fortfarande bor ihop så kanske du kan sköta det lite snyggare? Den 1 december är ju trots allt inte alls särskilt långt borta. Om ni i övrigt har en \"fungerande\" skilsmässa så är det väl kanske onödigt att börja bråka nu med tanke på eventuell framtida kontakt om ni har gemensamma barn t ex? Han kanske upplever det som väldigt jobbigt och sårande, speciellt som det verkar som om detta varit ditt beslut? Kanske har han fortfarande känslor som han inte har avslutat?
Skrivet av    Vissis

Och HUR snyggt...

...är det att snoka i någon annans sms, om jag får fråga...? \"Ann\" flirtar i smyg och han snokar - jag tycker det är HAN som sköter det osnyggt!
Skrivet av    Eliza

Jag kan förstå er båda

Du vill starta ett nytt liv så fort som möjligt och det gör honom svartsjuk, med all rätta kanske? Ni har ju trots allt levt ihop och tyckt om/älskat varandra en gång. Jag tror att du gör honom ganska illa genom att flirta med andra och han ska givetvis inte snoka bland dina saker. Ömsesidig hänsyn och respekt är väl att föredra kan jag tycka. Det är sällan något är helt svart eller vitt, ni är lika skyldiga/oskyldiga båda två beroende på vilket perspektiv man väljer att se det ur. Jag önskar dig allt gott!
Skrivet av    Medmänniska

Jag tycker det är dålig stil av DIG

Kunde inte allt med vad killar heter vänta...Du och ditt ex bor fortfarande ihop MED gemensamma barn,och du flirtar med andra killar. Han är sårad och försök förstå det.Visst,det kanske inte ger han rätt att snoka,men tänk på att han känner sig svartsjuk och sårad,alltså sånt gör ont ska du veta. Ta de lugnt med killar,du måste inte ha någon,visa nu att du kan vara självstänig och klara dig själv,i alla fall tills ni verkligen flyttat isär.
Skrivet av    aaa

Tack...

..för alla inlägg. Jag hör vad alla säger, och jag vet att han inte har kommit lika långt i processen som jag, men mitt flirtande är ett sätt för mig att komma levande ur situationen. Jag är INTE intresserad av ett nytt förhållande. Det finns mycket att tillägga till situationen, men det tar för mycket tid o plats...
Skrivet av    Ann

Artiklar från Familjeliv