Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pruta vid bilköp??X-trautrustning??....

Skrivet av Mim
Vi har en Opel Zafira på G. Inget inbyte har vi. Säljaren kunde inte göra något på priset, säger han - förutom att skicka med nya vinterdäck (på fälg). Är jag helt galen (som maken säger) när jag tycker de ska montera drag samt motorvärmare?? Eller vd gäller med prut och sånt??
Svar på tråden: Pruta vid bilköp??X-trautrustning??....

Såna marginaler

Såna marginaler finns inte i bilbranschen så att man kan skicka med både vinterdäck, drag och motorvärmare på en Opel Zafira. Om handlaren gör detta så lär han inte tjäna något alls på affären och är nog ovillig till att göra någon affär.
Skrivet av    peter56

Jag är kanske en dålig prutare

men när vi köpte vår beg. bil nyligen så fick vi \"endast\" med nya vinterdäck, ny bagagerumsmatta samt att bilhandlaren betalade påställningsavgiften. Och så fick vi 10% på kostnaden för installation av motorvärmare. Vi hade inte heller någon inbytesbil och jag försökte inte ens få handlaren att sänka själva priset. Kanske prutade jag för dåligt?
Skrivet av    Annjo

Låter normalt

Utan att veta hur dyr bil ni köpte så låter det som en \"normal\" prutning. Jag prutar sällan mer än så när jag säljer bilar.
Skrivet av    peter56

Bilen kostade

89.000 kr. Låter \"prutningen\" okej med det priset?
Skrivet av    Annjo

Bra prutning

Om det är en bra prutning beror ju också på vad det är för bil det handlar om. Men om det är en \"normalbil\" så är det en bra prutning, så mycket hade inte jag prutat på en bil i den prisklassen. Men man ska heller inte stirra sig blind på hur mycket man lyckas pruta det handlar ju i grunden om bilen är prisvärd. På det företag där jag jobbar så hade vi tidigare en högre prisnivå och kunden fick pruta rätt rejält men för ett par år sedan så bytte vi taktik. Nu har vi lägre priser direkt på prislappen och prutar mindre, men slutresultatet för kunden är ungefär samma.
Skrivet av    peter56

Vår nyinköpta bil

står sen två dagar sen på vår uppfart. Vi köpte via bilhandlare och hade inget inbyte. Eller de ville inte ha någon av våra bilar*S*. Det var självklart att de skulle montera motorvärmaruttag och kupevärmaruttag. Nu visade det sig att det fanns motorvärmaruttag ändå, så vi fick en ny sladd i stället. Men då bor vi i Västerbotten och det kör inga bilar här uppe utan det. En bil utan drag skulle jag aldrig kolla på och om de verkligen ville sälja den åt oss så fick de montera det. Sen vet inte jag vad det kostar-är det dyrt så är det väl en förhandlingsfråga. Allt handlar ju om bilens skick-kontra pris och hur attraktiv bilen är. Är bilhandlaren beredd att gå ner i pris eller finns det andra som är beredda att betala? Men motorvärmaruttag skall de givetvis montera. Hur kan man vara utan det??
Skrivet av    Akleja

Kanske var

det så att priset från början var högt. Jag tycker det är supersvårt att veta vad man ska betala..... Jag tittade i tabeller vad en likadan standardbil som gått lika långt skulle kosta och det var 5000 kr mindre än den vi köpte (å andra sidan hade vår automatlåda vilket vi ville ha och därför var vi villiga att betala lite mer)
Skrivet av    Annjo

Artiklar från Familjeliv