Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ännu en sömnlös natt!!

Skrivet av Karin med William 050829
Min lille prins William har lite problem av å till med mag ont å skriker som en galning å kan inte sova... detta inträffar vanligtvis på kvällen när vi andra behöver sova, å han me dessutom. Detta trotts att han äter minofom droppar..
Igår va en sån kväll..

Bebisen är för det första så trött att han skulle kunna somna ståendes men kan inte komma till ro så vi startar operation söva William!
Efter mycket vyhssande å gungande å allt annat som brukar funka för att söva korven sover han fortfarande inte utan har blivit hungrig så ja ammar honom å rapar ordentligt.

Men så får prinsen ont i magen istället å krampar å skriker som en galning! De små armarna å benen kämpar stenhårt med att försöka klättra i famnen på både mig å pappan.
Han kämpar så han blir alldeles genomsvettig å efter ca 1,5 timme slocknar han i ren utmattning i min famn med huvudet placerat så han hör mitt hjärta..

Vid det här laget är ja å pappan osams å han har dundrat ut ur sovrummet skrikandes å bankat i dörren pga att ja föreslog att han skulle sova på soffan så han fick lugn å ro..

Natten innan sov jag å William på soffan å ja hade gärna gjort det inatt åxå men nu är min mans son på snart 12 år här å han har sitt rum på andra sidan vardagsrummet å ja vill ju inte väcka honom, han ska ju gå i skolan..

När prinsen äntligen somnat kan ja inte lägga ifrån mig honom.. inte ens brevid mig i samma position tätt intill mig.. inte utan att han vaknar..

Så inatt har ja (inte) sovit på rygg med min älskade bebis på magen, försökt lägga ner honom brevid mig så ja kunde få avlasta ryggen, sovit de 3 min han har kunnat ligga brevid mig sovandes och sen tillbaks på rygg igen med bebis på magen när han vaknade å började skrika..
Pappan har sovit ungefär lika mycket på soffan, som tydligen inte alls passade honom att sova på, å har jätte ont i ryggen..
William e helt slut även han då han inte somnade ordentligt förän kl 7 efter amningen..

Den enda som sovit bra i natt är nog Fredrik, snart 12 år, som inte har hört nått..
Svar på tråden: Ännu en sömnlös natt!!

Vad händer om du

låter honom ligga vid bröstet hela tiden? Vill han det? Kanske kan du då ligga på sidan och sova och han kan suga bäst han vill hela natten? Att söva superövertrött bebis är inte så lätt alla gånger, men det som funkat klockrent här är att söva i bärsjal. Man tänker inte på att man bär eftersom den avlastar så bra + att händerna är fria för annat. Att man sedan också kan lägga ner bebisen och låta sjalen vara kvar runt bebis som ett täcke är ett superplus. Har man dessutom värmt upp platsen där man tänker lägga bebisen så kan det också hjälpa. Att amma \"i tid och otid\" har funkat fantastiskt bra för mig. Så fort Dexter visar missnöje så erbjuder jag bröstet. Visst kräktes han en hel del, men han har nästan aldrig skrikit, till skillnad från min dotter som vi bar och bar och bar. Kolikmassage kanske kan hjälpa också? Finns olika téer också som man som mamma kan dricka + att man kan ge lite på tsk t bebisen. Läs lite härinne så hittar du nog recept. Kanske har din man glömt bort hur det är att ha små bebisar ;-) Det blir bättre snart!
Skrivet av    Trigger

tack

jo, ja tror åxå han glömt.. d med bröstet i \"tid å otid\" funkar säkert jätte bra.. men min korv måste verkligen rapa ordentligt efter/under varje ammning hellst flera gånger annars skriker han för han har ont i magen å kräks för d ligger luft nedanför å trycker på.. annars e d självklart en bra tröst, d håller ja me om.. ja har provat den varianten åxå.. men nu peppar peppar ta i trä har han sovit snällt i två nätter utan problem.. en kortare skrikperiod innan han somnat dock.. men sovit super fint hela natten med 2 ammningar \"som vanligt\" när allt funkar.. Må så gott..
Skrivet av    Karin med William 050829

Vet ni

att det finns bättre preparat än minifom att andvända? Jag kommer tyvärr inte håg vad det heter men eran bvc sköterska vet nog.När vår son hade ont i magen så provade vi minifom men det hjälpte ingenting så våran bvc sköterska pratade med läkaren så vi fick en annan medicin.Det tog två dagar så hade vi en helt ny son som sov på nätterna.
Skrivet av    Sara

Artiklar från Familjeliv