Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Storlek på vinterhage?

Skrivet av mollie
Hur stor vinterhage behöver man ha till 3 C-D-ponnies? Räcker ca 1000 kvm?
Svar på tråden: Storlek på vinterhage?

Tror

det finns en regel om att hagar måste vara minst 11m2, typ rast-vinterhagar. FAST det tycker jag är djurplågeri... Mina två isisar har väl ca ett hektar, dvs 10 000m2 Allt beror ju på. En liten hage kräver gott underlag som inte blir lervälling, dessutom så behöver hästarna mycket motion om de går trångt. Kan du kanske låna till eller arrendera lite extra? Många vill ju tex ha skogsbackar lite röjda från sly och så och det passar ju hästar bra.
Skrivet av    Jost

Oj vilka stora hagar du har!

1 ha sor vinterhage verkar ju enormt! På sommaren får de beta ordentligt så klart i stora hagar.
Skrivet av    mollie

Det är väl inte enormt!!!

100*100 meter..... 1000 kvadrat räcker inte,om du inte mockar den varje dag och motionerar ordentligt....och då skulle jag aldrig ens drömma om det.Varför har man häst då för? Det är vansinnigt ur hästperspektiv.Både psykologiskt och mikrobiologiskt. De kan inte gå undan alls och så fort det blir tö blir det smetigt med mugg som följd. Jag har lärt mig att man ska räkna 2 hektar per häst!! Som vinterhage har jag bara 1 hektar per häst,mindre skulle jag aldrig ha.
Skrivet av    Åsa

Jo, det är enormt =)

1 ha per häst till vinterhage?? Jag bor i en by med väldigt mycket hästar. Här delar ca 15 hästar på 1 ha i det stall som har störst hagar, hos dom övriga är hagarna ännu mindre (hemskt,jag vet)... Mina två delar på ca 0,7 ha och dom nyttjar inte ens hela hagen vintertid. Så 2 ha vinterhage skulle kännas väldigt onödigt- mycket stängsel och mark att underhålla!
Skrivet av    Tuffatass

mina islandshästar

Mina 2 islandshästar har 8oookvm som vinter hage.. och jag har möjlighet att ha dom på dubbelt så mycket 8-9000 kvm till alltså..Men då är dom även i \"sommarhagarna\" så det får dom endast tillgång till när det är snö och fruset..Vill inte ha betet i dom hagarna upptrampade liksom.. -Så har i allafall Jag och mina två busfrön det här hemma..
Skrivet av    Cress

Artiklar från Familjeliv