Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lite frågor om barnkalas - lite enkätaktigt

Skrivet av Carro W
Sonen fyller fyra år och då är det ju dags för kalas. Han bytte dagis nu i somras och jag vet inte hur de brukar göra på detta nya dagiset. Om man bjuder bara kompisarna, de i samma årskull på avdelningen, de i samma årskull på båda avdelningarna etc.

De är 6 st i hans årskull på avdelningen varav 2 är flickor. Är det roligare att bara ha pojkar?

Hur brukar ni göra?
Hur många och vilka bjuder ni?
Vad bjuder ni på, mat eller fika?
Hur länge varar kalaset?
Svar på tråden: Lite frågor om barnkalas - lite enkätaktigt

Så här gör vi:

Hur många och vilka bjuder ni? Barnen får bjuda lika många barn som antal år de fyller. Fyller de 4 så bjuder de 4 st på kalaset. Det har vi tyckt varit lagom många. Barnen har själva fått välja vilka de vill bjuda, kan både bli grannar och dagiskompisar. De hade sitt första barnkalas med kompisar när de fyllde 4 år. Vad bjuder ni på, mat eller fika? Även där får barnen vara med och påverka vad de vill bjuda på. Vi har haft pizza, varmkorv eller hamburgare (mer matigt kalas som kan vara under lunch eller middagstid) eller vanligt fika (bullar, kakor och tårta) gärna em tid. Hur länge varar kalaset? Kalaset har alltid varat i 2 timmar. Vanlig kalastid för oss har varit em är 13-15 eller 14-16. Vill man ha ett lite mer myskalas för lite äldre barn har vi haft 17- 19 en fredag och då bjudit på ngn enkel mat till barnen.
Skrivet av    didi med 3

Två timmar är ganska lagom va?

Satt och funderade på tiden. Vi ska bjuda till kl. 14 och två timmar är nog vad jag orkar med *s*. Fikan går ju supersnabbt, ingen har väl tid att äta och sen leker de i nån timme. Lite smart det där med lika många gäster som år. Ska nog fundera på det. TAck för ditt svar
Skrivet av    Carro W

Artiklar från Familjeliv