Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Spökfest i skolan (klass1-2)

Skrivet av Ullis
Jag och några föräldrar ska ordan en spökfest i ett klassrum i skolan. Det är en 1-2:a.

Har funderingar på att ha en "spökpromenad" på en stig i skogen, som hör till deras skolgård. Har ni några förslag på frågor man skulle kunna ha med (som tipspromenad då?). Vad kam man göra för små "Läskigheter" efter vägen, någon som har förslag?
Svar på tråden: Spökfest i skolan (klass1-2)

inte på en jätteläskig nivå!

När min tjej gick i ettan hade några föräldrar ordnat en halloweenfest där de själva hade klätt ut sig väldigt realistiskt och läskigt. Min dotter har inte kommit över det än. Några bra förslag har jag tyvärr inte. Egentligen tycker jag att det är onödigt med spökerier för så små barn. Går helt klart att undvara. Ursäkta min negativism.
Skrivet av    Maria

Naturligtvis inte!

Det är ju också frivilligt att komma och många barn uppskattar det och tycker det är roligt. Vi gör det enbart för deras skull och för gemenskapen i klassen. Vi har inte tänkt klä ut oss själv och skrämmas på något sätt. Några förslag vi själva hade och som vi hittat via länkar var bl.a att sätta manchaller på stigen de ska gå, hänga fladdermöss i träden (som är gjorda av papper) och liknande.
Skrivet av    Ullis

samla spöken :=)

häng lakan i träden modell mindre som de skall samla ihop...märkta med olika färger...tre färger=tre lag...blir som en skattjakt! Det var populärt förra året!
Skrivet av    Annette m Malte & Greta

samla introllpackans silverskatt

Ska det vara en fest för att öka sammanhållningen bör man inte utestänga de som är lite mörkrädda eller få dem att göra någonting de inte vågar på grund av grupptryck. Alla VILL ju vara med. Målet med en nattpromenad måste vara att göra mörkrädda barn mindre rädda för mörker aldrig tvärt om. De flesta (både vuxna och barn) tycker att det är otäkt att vara i skogen då det är mörkt så det behövs inte så mycket för att de ska bli skrämda och kanske få problem långt efteråt. Låt inte barnen gå själva utan följ med dem så de inte skrämmer upp varandra. reflexer istället för band, ficklampa till alla. Lägg ut silverklumpar (folie med någonting i) Gå i grupper med t.ex tre barn och en vuxen tillsammans och samla in silverskatterna som ni hittar längs vägen. Barnen som är lite rädda blir då mer fokuserade på att leta än att vara rädda. De kan träffa trollpakan(inte så läskig och helst bör de känna igen fröken eller så) som ger dem skatten i form av läsk och snacks. Samla alla grupper vid en lägereld och grilla korv och sjung trollsånger tillsammans som barnen kan. Mycket skoj och skratt gör att mörkrädslan försvinner. Räkna in alla barnen så att ni har med er alla hem igen och inte tappar bort någon i skogen. Jag har varit med och gjort den här promenaden för barn i åldrarna 6-8 år och det fungerade utmärkt. De var jätterädda i början och höll krampaktigt fast i mig men ju längre vi gick desto mer avslappnade blev barnen och till slut var det bara roligt. Jag tror att alla barn var minst en dm längre när vi kom hem igen så stolta var de över att ha övervunnit sin rädsla. Det krävdes många vuxna som hjälpte till men det var det värt.
Skrivet av    milla

Artiklar från Familjeliv