Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Punktering

Skrivet av Linda
Fick punktering på bakdäcket idag :( en eländig skruv hade lyckats kila fast sig i däcket.

Var kan jag få däcket lagat och vad kostar det? Det tog en stund innan jag förstod att det var en punktering, luften måste ha pust ut ett tag och jag förstod inte direkt att det var hjulet som var trasigt, kan jag ha förstört fälgen också?

Gubben pratar om att köpa nya men det är väl inte nödvändigt?
Svar på tråden: Punktering

De brukar kunna

lägga in en slang i däcket (fick det gjort på ett av mina vinterdäck). kostar väl 150 :- kanske
Skrivet av    Putte

Ca:300

och då sätter man en plugg i hålet det går knappt att göra det billigare än så om det är med skatter osv. det tar 10-15 minuter så lite beroende på hur nytt däcket r så kan det vara ett alternativ att spara det hjulet som reserv hjul och lägga pengar på ett nytt
Skrivet av    sydman

1200 mil

de räknar (iallafall min däckhandlare) med att däcket håller ca 1200 mil efter att det blivit pluggat. Min handlare tar 200 och tror att det går direkt i kaffekassan. Slang är ett alternativ som tar lite längre tid, men ibland det enda alternativet beroende på var du har hålet.
Skrivet av    Andreas

Har du kört länge

med punktering så har däcket blivit förstört, enklast är att fråga en däckshandlare som VET. Alternativen har du redan fått ovan; plugg, slang eller nytt däck. Har du riktig otur -störst risk om ni har alu-fälgar- så måste du fixa fälgen också..
Skrivet av    anne.h

Tack för svaren

Har varit hos gummiverkstan och dessvärre fick jag beskedet att däcket inte går att laga. Det hade rullat för länge på fälgen så nu blir det till att köpa nytt däck :(
Skrivet av    Linda

Artiklar från Familjeliv