Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad tycker ni?

Skrivet av Personkemin
Jag tycker att det är slöseri att maila varandra länge, för att sedan upptäcka när man träffas, att kemin inte stämmer överens.
Svar på tråden: Vad tycker ni?

Jag tror

att man upptäcker ganska snart när man mailar varandra om man ligger på samma våglängd.
Skrivet av    Lakritstrollet

Inte så

säkert! Du kanske tror att du mailar en vit person och när ni träffas så är personen mörkhyad! Du kanske inte gillar afrikaner. Personen i fråga är född i Sverige och skriver perfekt svenska!
Skrivet av    Personkemin

Hm

det kan väll inte spela någon roll hur personen ser ut, om ni tycker likadant osv.
Skrivet av    Lakritstrollet

Men då e hon ju svensk

Å vad har ursprung med personkemi att göra?? Ska man skriva vilken hudfärg och så vidare som man vill komma i kontakt med när man skriver att man söker nya vänner!!? Näe! Fy vilket samhälle vi lever i!!
Skrivet av    Åsa

Kanske det,

för säkerhets skull och även var mannen kommer ifrån!
Skrivet av    W

Det kan även

vara så att personen är rökare när vi träffas och röker i närheten av sina och mina barn och blir sur om man nämner att man är känslig för rök! Ska man fråga under sin korrespondens om personen är rökare?
Skrivet av    Barba

En jag mailväxlar med...

...har en brevvän i sin tur, sedan många år. Dom har träffats en gång och efter det tyckte hon att den här människan var så tyst och konstig, och att denne är bättre på att skriva än att prata, så dom har fortsatt att brevväxla och träffas inte mer. (världens längsta mening?)
Skrivet av    E

Ras/hudfärg spelar ingen roll!

Det som kan spela roll däremot är religon och uppfostran och uppväxt. Så om du inte gillar afrikaner som du säger och möter en helsvensk afrikan kanske du upptäcker att den här personen faktiskt är jättetrevlig, mysig och underbar att umgås med. Ni kanske får bättre personkemi än du haft med någon annan människa i hela ditt liv, trots att personen är mörk. Själv har jag fått den erfarenheten och det är faktiskt en överaskning för en själv.
Skrivet av    Mia

Hmm. Det tog bara två

inlägg av dig för att förstå att du har avskyvärda racistiska drag.
Skrivet av    me

Inläggen handlar om

mig själv, jag bara gav exempel på hur det kan vara! Jag är den mörkhyade!
Skrivet av    Personkemin

oj- vad tråkigt det måste kännas

Jag tycker dock inte du skall ta åt dig, det är de som är idioter! Tänk att de är så korkade att de inte ens tänkte tanken, om det nu var så viktigt för dem. Själv tycker jag det är spännande att människor inte alltid är de man tror innan. Intressant att \"me\" här ovan direkt antog att du var rasist. Själv hade jag faktiskt också känt mig lite tveksam till ditt inlägg innan \"vad menar hon med det\" - fast jag kanske har fel du kanske inte är en hon - jag får gå tillbaka och läsa ditt inlägg igen...
Skrivet av    knyttet

Artiklar från Familjeliv