Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tänkte bara svara lite - akupunktur

Skrivet av Martha m Ellen-03 & Dexter-05
Hej, såg att det satt igång en liten akupunkturdebatt här strax efter att jag skrev för nån vecka sen. Åkte iväg sedan på semester en vecka.

Vi gick 6 ggr på akupunktur, som jag skrev så tog vi det som en naturlig paus iochmed vår resa, och det känns som att det inte behövs mer nu efteråt. Sååå skönt.

Visst knorrar lilleman lite då och då, men det känns som att det är av andra orsaker än kolik och magont.

Vi bor i Sthlm och gick till Marietta på Barnhusgatan. Vår Dexter var en av de få procenten som till en början skrek värre efter första behandlingen och då undrade vad man gett sig in på. Sen blev det bättre för varje gång. Direkt efter behandlingarna så var det bra i ca 2 dgr. Sista två behandlingarna varade det dock längre, och nu tror jag att vi nöjer oss så.

Lycka till alla med era gnälliga barn som lider och har ont. Har ni nära till akupunktörerna som är godkända så rekommenderar jag er denna behandling. Bara det att man "gör nåt" åt smärtan känns redan bättre än att sitta och vänta ut - både för egen del och för barnets. Så tycker jag iallafall.

Vill ni fråga mig nåt mer så kommer jag kika in här då och då, men finns mest inne på Ankomst 2005/04 annars.

Kramar Martha
Svar på tråden: Tänkte bara svara lite - akupunktur

Vad kostade det?

Jag letade ju akupunktör mot min graviditetsmigrän, men eftersom jag behövde 2 behandlingar i veckan första 5-6 veckorna (sen 1ggr/v fram till bf, migränen startade v 10) så kändes 500:-/gång rätt häftigt. Hur ofta gick ni?
Skrivet av    Maria med 4

Inte lika mycket

Kolikakupunkturen hos Marietta kostar 250 kr/gång de första 5 gångerna. Har man behov att behandlas längre så kostar det från 6e gången endast 100 kr/gång. Vi gick 2 ggr i veckan och totalt 6 ggr. Fast det är klart att även 250 kr är mycket om man tänker att behandlingen tar några sekunder :-) Kram M
Skrivet av    Martha m Ellen-03 & Dexter-05

Jag har också

varit hos Marietta. Magontet är definitivt mycket bättre (har bara varit en gång ännu). Vet inte hur mycket som också är tack vare ändrad kost. Jag åt väldigt mycket godis (lakrits) innan. Du också?
Skrivet av    Camilla

Ja...

faktiskt så ändrade inte jag på kosten, jag fortsatte med den mat jag ätit innan och tyvärr även en hel del choklad. Visst tror jag att kosten kan påverka men jag kände att akupunkturen borde verka även om jag inte bara livnärde mig på avokado och banan och Pågens bröd utan pålägg...
Skrivet av    Martha

Då känns det ju lite

mer äverkomligt. Nu verkar det magonda hos min son ha gett med sig efter omläggning av min kost.
Skrivet av    Maria med 4

Artiklar från Familjeliv