Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

när började det för er?

Skrivet av kolikmamman?
Har en liten grabb här hemma som skriker som besatt emellanåt. Är det nu koliken kommer, tänker jag varje gång?

Därför undrar jag när ni andra märkte att skriken var kolik? Hur gamla var småttingarna då? Det kanske är en knasig fråga men jag undrar om det finns en tidsperiod då koliken ofta börjar.
Svar på tråden: när började det för er?

ca 3 veckor

var dexter när koliken var ett faktum. har hört att det är vanligast däromkring. hoppas att det ger med sig snart.
Skrivet av    Martha m Ellen-03 & Dexter-05

strax efter 3v

tror jag att det var
Skrivet av    jannice med prinsessan

Efter 1 vecka

För vår kille började det redan när han var 1 v. Innan dess bara åt och sov han. Men jag har också hört att det är vanligast att det börjar när de är ungefär 3 v, men vår son är född 2 v efter BF så jag tänkte att han på sätt och vis kanske redan var 3 v.
Skrivet av    ullen61

Skrek även om jag ammade

Jag ska kanske tillägga att jag till en början tillämpade fri amning, men när han var 1 v gammal började han skrika en halvtimme efter eftermiddags- och kvällsamningarna och slutade inte även om jag erbjöd bröstet igen.
Skrivet av    ullen61

Oj då

Min son är bara 2 veckor så kanske är det ett faktum nu då att det börjar..... Jag VILL INTE! Hur laddar man på bästa sätt för att ta sig igenom detta? Och när slutade det för er?
Skrivet av    kolikmamman

urk

det är en pina att gå igenom, för oss var det jättejobbigt, du kan söka mina gamla inlägg här på skrik o kolik. Vi kände glädje efter ca 4-5mån när det började lugna ned sig. Saken hör till att vi har ingen familj som bor i närheten o kan avlasta oss så det var jättetungt., annars tror jag att det är bra om man försöker ta emot all hjälp man kan få. om jag had e vetat bättre hade ja gett henne akupunktur mot kolik, hon skrek var o varannan dag från 1.30-04 på natten. bara ammade o ville bäras, fast hon skrek iaf........... det du kan göra om du vill är ju att ge ersättning, det har hjälpt för endel? men ja ville amma, när ja pumpade mjölk o gav henne skrek hon mindre. ja gav baby-massage, badade, vyssade, sjöng, bar, ammade, ja allt känns det som men inget hjälpte. hon sover bättre o bättre men inte alls bra, hon är nu 11mån! skriker bara om hon gör sig illa =) hoppas hoppas det inte är kolik för er del...... kram
Skrivet av    jannice med prinsessan

Artiklar från Familjeliv