Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu får jag snart panik!

Skrivet av kolikmamman
Nu har han skrikit från kl 11.00 - 14.00 och jag håller på att gå åt! Har öronproppar och försöker sansa mig men mitt tålamod är precis borta. Jag är ingen spädbarnsmamma har jag kommit på. Jag tycker verkligen inte det här är roligt. Jag kan inte hjälpa det men jag blir så arg efter ett tag när han har skrikit och skrikit. Jag känner ingen sympati. Hur hämskt är inte det?

Jag har ingen som kan ta och avlasta mig så det alternativet finns inte. Vad gör man då? Låter honom skrika helt enkelt, eller?
Svar på tråden: Nu får jag snart panik!

Hm

låter jättejobbigt, kanske du ska prata med bvc o kolla vad de kan göra, det finns kolikmedicin om det är konstaterat att det är kolik.helammar du? har du provat pumpa mjölk o ge bebin? du kan maila om du känner för att prata eller adda mig på msn [email protected] kram
Skrivet av    jannice med prinsessan

Sök hjälp!

Det finns hjälp att få även mot koliken. Nöj dig inte med såna svar som att det är ju bra att han inte skriker på nätterna eller så. Prova ge nån liten sked kamomillte före och efter amning (eller fänkålste). Skaffa ett bra bärhjälpmedel. Själv föredrar jag lång bärsjal som omsluter barnet bra samt avlastar fantastiskt. Det brukar minska skrikandet och ger dig armarna fria att äta, gå på toaletten, borsta tänderna mm. Då känner du dig inte lika låst heller och barnet får vara nära. Prova lägg om kosten. Ät helt mjölkfritt under minst 2 veckor för att se om du får nån effekt. Hjälper i ca 25% av kolikfallen om jag minns rätt. Försök att rapa bebisen ordentligt efter varje mål. Be Bvc-sköterskan hjälpa dig med babymassage. Bor du så du kan prova akupunktur mot koliken. Se inläggen nedanför om godkända akupunktörer för att få tips om vart det finns.
Skrivet av    Maria med 4

För att få ett snabbt

svar och utesluta så att han inte är hungrig och därför skriker........ge ersättning. Jag var helt övertygad att min lille kille hade kolik,skrek i timmar......men tillslut fick jag rådet att ge ersättning och efter ett par matnings tillfällen så var skriket borta som hade varat i timmar . Han hade varit hungrig...och vad är bättre lite tillägg eller falsk kolik??? Jag hoppas att det går över...många många kramar!!!!
Skrivet av    EWA

äter du godis??

saltlakrits kan vara rena giftet för små bebis magar - har jag upptäckt av egen erfarenhet.
Skrivet av    Mia

samma erfarenhet

har jag. Vår \"kolik\" var också hunger.
Skrivet av    Pip m Noel

Tack så mycket för era råd!

Det är så lustigt för igår skrek han ända till kl 21.00 inte till 14.00 (jag trodde det var slut där, men han tog tydligen bara en paus. ) Jag grät floder hela dagen igår och tänkte att jag lägger in mig på psyket snart för jag blir helt ärligt galen av detta skrik. Av ren utmattning somnade vi i tårar både sonen och jag. Idag har det känts något lättare. Visst han har skrikit idag med men inte i timmavis. Jag har faktiskt kunnat ta ut öronpropparna emellanåt. Jag tänkter också om det är något jag har ätit men jag kan inte få fram något speciellt som är starkt eller så. Godis har jag inte ätit mer än någon chokladbit... Jag har pratat med min man om det här med ersättning och fortsätter skrikandet ska jag faktiskt försöka med några mål ersättning och se vad som händer. Nu har jag massor med mat, det fullkomligt sprutar ur mig så jag tror inte att han är hungrig. Snarare får han för mycket OCH för mycket luft. Jag rapar honom så mycket jag kan men det räcker tydligen inte. Hur som helst. Tack för eran omtanke. Nu hoppas vi på en lugn kväll. Håller mina tummar och tassar på mina tår. Kram
Skrivet av    kolikmamman

Tänker jätttemycket på er

hur går det? Kram
Skrivet av    jannice med prinsessan

Tack

Dagen idag har börjat helt ok. Skrik, sova, skrik sova. När han vilar strupen och är så där lugn i sömnen tänker jag att det här går ju riktigt bra. Sen när det kör igång med skrikandet blir vi båda helt svettiga och ledsna. Men jag försöker vara så lugn jag bara kan. Om några år är den här tidsperioden ett minne, vilket jag ser fram emot. Vill inte vara mitt inne i den, men nu är det som det är. Ger mig själv styrka genom att gå in här och andras lugnt i pauserna.
Skrivet av    kolikmamman

Vi gav åxå ersättning

och koliken försvann,före hade det varit kaos med skrik,gnäll och jag började tvivla på att det var meningen att jag skulle vara mamma!!!!
Skrivet av    Marie

Inte behöver du vänta några år!

De allra flesta barn blir bra efter tre månaders ålder. Allra senast, som mon bror, när de börjar äta riktig mat vid halvåret.
Skrivet av    Pip m Noel

Nej tack och lov!

Jag menade att om några år har man nog glömt endel och kan se tillbaka på tiden som helt ok. Jag vet att det ofta ger med sig om några månader men då tror jag att man fortfarande ser tillbaka på tiden som jättejobbig.
Skrivet av    kolikmamman

Vilka mål?

Jag är lite i samma sits som \"kolikmamman\" och undrar lite vilka mål som man ska prova att byta ut för att få bäst effekt. I mitt fall ökar min kille i vikt men skriker och är ledsen i stort sett hela sin vakna tid. Är helt slut :( Plus att jag har två små barn till. Just nu provar jag vad som helst!
Skrivet av    Undrande mamma

Hej....jag gav ersättning

när han fortfarande skrek efter amningen,det kunde bli på fm,eftermiddagen eller kvällen,det varierade lite från varje dag. Så pröva ge när en skrikperiod börjar och pröva dig fram villka tillfällen som ger ett nöjt barn.För oss blev det så otrolig skillnad när vi gav ersättning.....han skrek bara om han blev övertrött,var nöjd när han var vaken....och sov hela nätter. Så det var ingen kolik eller känslighet av mjölkprodukter.
Skrivet av    EWA

Tack EWA

Jag ska prova ditt råd. Hoppas det funkar bättre :)
Skrivet av    Undrande mamma

hallå där,kolikmamman

jag förstår precis hur du känner dig..min dotter fick kolik när hon var 3 dygn gammal och fortsatte till hon var drygt 5 månader.vi provade det mesta...minifom,massage,utesluta kryddor,mjölkproteinprodukter,vaggande i vagn,studsa runt med vår tjej på axeln,ersättning i fall hon inte blev mätt...en del mår bättre av en tur i bilen och blir lugn av monotona ljud.tyvärr så hjälpte inget på vår tjej utan när hon blev 6 veckor sökte vi läkarhjälp för att få dicycloverinhydrochlorid och även om det kan ses som en sista utväg så var det rena dunder medicinen...det var först då som jag orkade känna glädjen ordentligt för kolik tar på krafterna det vet man ju... du får gärna skriva om du vill ha fler råd eller bara för stöttning i bland känner man att man vill att dom ska ta hand om en själv oxå håll ut,lycka till pingu79 ([email protected])
Skrivet av    pingu79

Radion

eller White Noise. Trode att vår Leo hade kolik, men det visade sig vara reflux. Men det som hjälpe på honom var att ställa radion mellan kanaler (bruset) och höja volymen, när han lugnade sig sänkte jag volymen också.. Annars finns det skivor med sånt. Det kallas White Noise, och finns tyvärr bara att köpa via usa. Däremot kanske skivor med susande träd, porlande vatten m.m. fungerar på hög volym. Missy Elliot, sjalen o skump funkade i några timmar, men det är ohållbart. Men jag förespråkar gärna en sjal. Mkt trygghet i den. Amma, amma, amma, eller om du ger flaska.. skvätt ge honom ofta. Sen vill jag ge dig två adresset att surfa in på: www.colicshop.com och sen kan du besöka denna sida: http://www.thehappiestbaby.com/. Jag läste boken och den hjälpte mycket. Om du inte orkar (vilket du troligvis inte gör iom att han skriker) så finns den på DVD. Rekommenderar den starkt. Den räddar många mammor och pappor. Håller tummarna för aig att det går över snart.
Skrivet av    Leos mamma 050427

om reflux

det finns olika former av reflux. Leo har i övre magmunnen vilket ger honom uppstötningar dygnet runt och det fräter. Därav total panik skrik. Det böjade med kvälls skrik vilket troligt vis var lite kolik tendenser. Men en söndag när han var två veckor vart det en totalvändning. Han skrek från 09-22. Såfort han åt lite började han GALLSKRIKA. Fanns inget stop på honom. Det värsta var att man såg att han hade ont. Nu äter han medicin (zantax) och äter spec ersättning (Enfamil-AR) som tjocknar i halsen och inte ger uppstötningar. Det finns olika former av reflux. Mkt kräkningar med dålig viktuppgång är den klassiska. Men Leo gick upp 100-200g / veckan (detta pga att jag trugade dygnet runt) så alla trodde kolik. Reflux är vanligast hos pojkar och ca 50% av alla barn har någon form av reflux. För de flesta växer det bort inom ett år eller tidigare. Nu säger jag verkligen inte att han har reflux. Men var observant. Vi hade tur att min mamma sa att han sväljer hela tiden. Det hade jag aldrig tänkt på. Det var tack vare det som läkaren förstod vad det var. Och du, känns det riktigt illa, sök hjälp. Du ska inte behöva stå ut. Det ska ingen. Kram igen!
Skrivet av    Leos mamma 050427

Kolik

Läs här så kanske du känner igen dej och kan få råd och tips. http://netdoktor.passagen.se/?lngItemID=3335 Min flicka hade kolik och det började efter några veckor. Läs mitt inlägg här ovan.
Skrivet av    Lindis

hunger

Hej! Om han ökar bra i vikt och du matar honom regelbundet aå tror jag inte att han skriker för hunger. Prova att avstå från komjölk (Komjölksprotein, smör, fil även lök, kaffe, stark mat) Minst en vecka. Det finns många mjölkfria produkter, läs på allt. Jag lovar att det är värt det!
Skrivet av    Lindis

Artiklar från Familjeliv