Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ändra kosten mot magont???

Skrivet av Siri m Linus 050705
Hej, såg nedan att man har ändrat sin kost och att detta hjälper mot magont och skrik. Vad bör jag utesluta? Lakrits såg jag, och jag vet att lök och bönor är gasbildande och alltså inte bra. Vad mer?
Min Linus är 5 veckor och får skrikattacker ett par ggr om dagen, men inte mer än en halvtimme som mest, så det är nog inte kolik (peppar, peppar). Vi kör med minifom och jag har honom upprätt då han ammar. Hoppas att kosten kan bättra hans besvär.
Mkt tacksam för svar!
:)
Hilsen Siri
Svar på tråden: Ändra kosten mot magont???

Kan vara massor

Om det är diffusa skrikperioder vissa tider på dygnet så kan det nara mjölken. Då gäller det att äta helt mjölkfri kost i 2-3 veckor för att se resultat. Lusläs allt för saker man inte hade en aning om kan innehålla mjölk. Är vissa dagar mycket värre än andra så får man titta tillbaka vad man ätit ca 8 timmar tidigare. Lök, tacos, kål, äpplen, svamp mm gav mina småkillar magknip. Om det är magknip i samband med matning så kan det vara så att han behöver rapa och får lite ont innan. Är det bara ett paer gånger om dagen och max en halvtimme åt gången är det nog inte kolik även om det är nog så jobbigt att höra sin bebis skrika en halvtimme.
Skrivet av    Maria med 4

Tack för svar...

jag provar mig fram.
Skrivet av    Siri o Linus

uteslut mjölk

Hade samma diffusa problem med mitt första barn-han skrek,spydde ,gnydde mm konstant. trots detta gick han upp i vikt ok -uteslöt mjölken i min mat och han blev bättre men dock inte helt-tills jag mot bvc vilja gav honom nutramigen (apoteket-svindyr) men gud vad skönt-han sov hela nätter, slutade skrika och spy... på ca 3 dagar. har sedan ca 5 mån ålder kontsterad komjölksallergi-kraftig sådan efter ett besök på akuten, igensvullen och prickig-trots detta trodde bvc mig inte =( tveka inte att prova dig fram och tro på dig själv och det du gör-kram
Skrivet av    linda

vINDRUVOR

gör jätteont på en del bebisar (om mamman äter alltså)!!
Skrivet av    Mia

Artiklar från Familjeliv