Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Laktosfri mjölk

Skrivet av Malin med trean
Min 4-veckorsbebis verkar ha ont i magen i perioder, pruttar o rapar mycket o skriker. Tänkte nu prova mjölkfri kost. Kan man ändå använda laktosfri mjölk, t ex en skvätt i teet? Är det laktosen de inte tål eller något annat?
Svar på tråden: Laktosfri mjölk

Den läkare...

som vi pratade med, vi är inne på vår andra son som är överkänslig mot mjölk, sa att så små bebisar inte var laktosintoleranta, utan överkänslig mot själva mjölken. Fråga mig inte om det är sant, för det vet jag inte. Men på vår son stämde det. Han reagerade trots laktosfri mjölk.
Skrivet av    missX+AlbinTildeFelineIndreLovin

Ej laktosfrimjölk

Precis som MissX skrev så är det själva mjölkproteinet som man skall utesluta så tyvärr är det havremjölk eller rismjölk eller sojamjölk som gäller.
Skrivet av    Ingegerd med William 02& Liv 050430

Säger sm övriga

Den laktosfria fungerar ej då det är komjölksproteinet de är känsliga mot. Lusläs allt innan du äter. Jag fick en liten chock när jag upptäckte att maizena (som man reder såser med) innehåller mjölk. Havregrädden är helt ok att ha i maten smakar riktigt gott. De olika mjölksubstituten har jag däremot inte gillat nån.
Skrivet av    Maria med 4

kalktabletter

Om du utesluter alla mjölkprodukter bör du även äta kalktabletter för att hålla kalciumnivåerna normala.
Skrivet av    k_i_a

Komjölksprotein

Hej! Det är komjölksprotein du ska undvika inte Laktos, det är helt olika saker. Laktos allergiker är vuxna som har eller större barn. Bebisar är känsliga mot proteinet. Drick soja mjölk eller havremjölk (inte god i kaffet), det finns stort utbud på mjölktritt (smör mm).
Skrivet av    Lindis

Artiklar från Familjeliv