Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Glöggpaj

Skrivet av Mamma L
Till 28-30 st

Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 dl creme fraiche
4 ägg
2 dl standardmjölk
2 tsk vaniljsocker
4 msk konc fryst apelsinjuice
2 msk florsocker
2 dl russin
30 st folieformar (engångs-)

Små söta pajer som kan förberedas i god tid och frysas är utmärkta att servera till glöggen. Pajerna kan serveras varma eller kalla i mazarinformar av folie.

Gör så här:
1. Hacka samman vetemjöl, socker och smör till en smulig massa, gärna i matberedare.
2. Tillsätt vatten, lite i taget och kör snabbt ihop till en deg.
3. Rulla degen till en längd. Skär den i 28-30 bitar och tryck ut varje bit i en folieform. Ställ kallt i ca 30 min.
4. Gör under tiden fyllningen. Rör ut creme fraiche med söndervispade ägg.
5. Tillsätt sedan mjölk, vaniljsocker, apelsinjuice och florsocker.
6. Sätt ugnen på 225 grader. Ta folieformarna ur kylen. Fördela russinen i dem. Ställ formarna på en plåt och häll i äggsmeten. Grädda på andra falsen nerifrån i 15-18 min.

Hittade den i Allt om mat, men har inte hunnit testa ännu. Vet inte, men det kanske blir för mycket om du redan har fruktkakan?


« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv