Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Måste få rätta dig..

Skrivet av Minnie
..på några punkter. Kommer precis från specialistmödravården där jag går pga att jag nyss fött mitt andra barn med akut kejsarsnitt som inte gick så värst bra.

Jag är tämligen säker på att det där med antal snitt mm. är mycket individuellt. Frågade själv här för ngra dagar sedan med lite olika bud, och nu har jag frågat "expertisen"!! Uppgifterna jag lämnar baserar sig på att jag tidigare gjort 2 akuta snitt. vågräta. Andra snitt vet jag ingenting om, och vaginalt har jag aldrig fött. Än!

Det där med att ärren skulle brista är en gammal myt. Har de väl läkt i hop sitter de där. De kan alltså INTE brista. Att man rekomenderar max 3 kejsarsnitt(också individuellt) är pga att man inte längre fram i tiden själv skall få problem med ärrvävnaden inne i kroppen. Man kan tydligen få ont.

Man behöver INTE vänta någon särskild tid mellan graviditeterna. Bara att sätta i gång om man önskar!

Nu förutsätter jag att det inte föreligger några speciella medicinska omständigheter. Mitt sista snitt var de dessutom inne i två gånger (mer svårläkt då) men som sagt, inga problem att skaffa fler på momangen om det faller på läppen.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv