Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jensita svarar

Skrivet av Jensita m Kajsa & Filippa och lille Theo
För varje tvilling:
- Kort beskrivning av utseende och personlighet
*** KAJSA är tjejen med lite grövre benstomme :-)
Lockigt, lite tjockare hår, stora blå ögon. Hon är en känslig tjej. En sjusovare som oftast sover hela natten. Har dock svårt att komma till ro på kvällen. Har en otrolig fantasi, älskar att leka rollekar (gärna med dockor/barbie) och att måla. Målar och skriver väligt bra. Är pysslig och har bra tålamod men den typen av lekar. Känns kanske något mer mogen än sin syster. Hon är pigg och "fartig" men är något lugnare än sin syster.

*** FILIPPA är den lite tunnare av tjejerna, har ljust lockigt (ganska tunt) hår och stora blå ögon. Är en piggelin i sättet. Vaknar tidigt pigg som en lärka, somnar lätt på kvällen men är ofta vaken på natten. Hon hoppar och skuttar och har allmänt myror i brallan. Lite gapig och något pojkaktig i sitt sätt. Ganska otålig med pyssliga lekar. Gillar rollekar. Målar gärna men då med stora kraftiga rörelser (modern abstrakt konst??)

- Bästa och sämsta egenskap/personlighetsdrag
*** KAJSA är just nu ganska mycket tvärtemot vilket är jobbigt. Och att hon ofta är känslig för alla motgångar. Bra är hennes fantasi och målar/skrivtalang.
*** FILIPPA är hopplös när vi skall äta pga att hon inte kan sitta still. Bäst är hennes oftast pigga morgonhumör.

- Favoritlek inne och ute
*** Båda gillar att leka med dockor och måla. Kajsa är mest pysslig av dem. De lekar mkt rollekar tillsammans. De bygger lego mm.
Ute tycker de om att vara på lekplatsen, gegga med sand och vatten, klättra som galningar i någon klätterställning, gunga högt, gå balansgång osv.

Och om båda:
- Bästa och sämsta med att vara tvillingar - förälderns gissning, förstås, om de inte är stora nog att berätta :)

*** Tjejerna leker jättebra ihop och trivs bra ihop så det är väl det bästa att alltid ha en kompis. Men det är samtigt det sämsta då man (som med alla kompisar) kan gå varandra på nerverna om man ses för mycket :-)
Jobbigt att inte få vara själv om något kanske utan uppleva allt ihop med sin syster.

- Roligaste aktiviteten tillsammans
*** Det måste vara rollekarna de har ihop. Jag vet inga barn som leker så mycket fantasilekar och rollekar som dessa två. De försvinner in i fantasins värld hela dagarna. Ena stunden är de Madicken och Lisabeth, nästa är de fröken och barn på dagis för att strax därpå vara någon film eller sagofigur igen...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv