Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

lammstek

Skrivet av Anna E, Viktor (010823) och Emma (030502)
Om steken är med ben skulle jag laga den så här:

torka av och putsa köttet (låt dock fett sitta kvar, det är smakbärare). Gnugga med en citronhalva och gör många små hål i köttet där du petar in vitlöksbitar. Gnugga sedan in salt, peppar och timjan och rosmarin på utsidan.
Klicka lite smör eller margarin ovanpå köttet.

Lägg det på ett galler ovanpå en långpanna och stoppa in i en ganska sval ugn. Jag skulle nog inte sätta den på mer än ca 150-160 grader eller så faktiskt.
Häll en 3 dl vatten i botten på långpannan och efter ett tag så öser du steken med en god buljong (gärna lamm, men det funkar bra med grönsaksbuljong också).
Ös med jämna mellanrum, och se till att det aldrig torkar ut i långpannan, det ska vara blött där så att det är fuktigt i ugnen.

Nu kommer jag inte på rak arm ihåg riktigt vilken temperatur man ska ha inne i köttet när det är färdigt, men det står säkert i din kokbok. :)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv