Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kolangit

Skrivet av UllisR
Hej!
Jag har en dotter, Johanna, som är 1,8 år och har blivit levertransplanterad för ett år sen. Nu har hon kolangit och läkarna har gett henne intravenös antibiotika i några veckor (rocephalin och targocid) men det blir inget bättre. Finns det nån där ute som vet några fler antibiotikor eller som har barn som fått rör inopererade i levern trots att dom varit så småa? Snälla skriv om ni vet nåt!!
Svar på tråden: Kolangit

Hej Ullis!

Skrivet av  Annax
Jag kan inte hjälpa dig men jag vill veta var du bor? Är Antal Nehmet inkopplad? Om han inte är det så kräv att din dotters läkare kontaktar honom. Han borde veta vad att göra och hur lång tid det kan ta!
Antal jobbar som docent på Huddinge sjukhus (08-58580000) och är specialist på barn med leversjukdomar. Men ni kanske känner honom redan? Om ni gör det och inte fått nåt bra svar: tryck upp honom mot en vägg och kräv ett bättre svar (han kan uttrycka sig lite krångligt...:-))
Hoppas det blir bra med dottern snart!
 

hej!

Skrivet av  Katarina med rebbecca levertranspl.
Vi har just kommit hem från Östra i Göteborg med Rebecca. Levertransplanterad när hon var 5 månader. Är nu 5 år...
Hon har haft svåra magsmärtor och varit på utredning. Läkaren har sagt att det kan röra sig om bakterier i gallvägarna och hon har fått "ursofalk" för att gallan ska bli mer lättflytande. Hjälper inte det ska hon få antibiotika förebyggande.
Kan det vara samma våra prinsessor har?

Min mail är [email protected]
 

Erfaren Colangit\'are

Skrivet av  mskarlsen
Hej!
Vår tjej ,nu 7,5 år, blev levertransplanterad 9 mån gammal. Hon har haft många colangiter genom åren men de har nu försvunnit. Tror vi:). Hon blev alltid behandlad med Antibiotika som heter Claforan och Doctacilin. Då intravenöst i 10 dagar. Sedan fick hon alltid annan antib. i yttrligare 14 dagar.
 

Artiklar från Familjeliv