Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Färger

Skrivet av Anette
Har era 2-åringar lärt sig se skillnad på färger och lärt sig deras namn? Tobias kan de olika namnen men verkar inte bry sig om vilken som är vilken. Chansar helt vilt när man frågar honom vilken färg olika saker har. Han har inga problem med att peka ut saker i samma färg, så färgblind är han inte i alla fall.

Vet att man inte ska jämföra barn och att han kommer att lära sig det när han är redo. Men eftersom hans syster kunde färger när hon var 1½ år så blir man lite nyfiken på vad som är "vanligt".
Svar
Ja
Rebecka kan de flesta färgerna ja.
Skrivet av  Annika m Rebecka 020820 & Lukas 040104
Nathalie
chansar lite hej vilt när det gäller färgerna tycker jag.

Ibland kan hon sätta alla men ibland är det totalt fel...mycket som är rött. :)

Vet inte riktigt när det kommer. Det beror väl på när barnen visar intresse för färger...alla vill ju inte lära sig samma sak. :)
Skrivet av  Camilla Bf 3/2 + Nathalie 2 år
Simone kan en del
färger, men det är inte alltid det blir rätt.
När de är 3 år ska de kunna urskilja rött, grönt, blått och gult (om jag inte minns fel), vilka är de vanligaste färgerna barn lär sig först. Det finns alltså GOTT om tid att lära sig färger!

Kramisar
Skrivet av  Ango och Simone 020804
Min son...
...som älskar teletubbies kallar allt rött för Po, grönt för Dipsy osv. Fast gul kan heta både Lala och "PUE"(=Nalle Puh). Men han verkar förstå när jag säger att han ska ta den röda bilen, oftast tar han rätt.
Skrivet av  Trillian m Casper o Saga bf 13/9
Har aldrig försökt
Jag har färgblindhet på min pappas sida och har väl därför aldrig stressat fram något.
Min mamma brukar prata färger med Robin när hon är här men jag orkar inte, är han färgblind tar vi det då, jag vet ju att vi har generna i släkten och är rätt förbered på det.

Jag fick glasögon när jag var 3år och mannen när han var 15. Robin visar inga tendenser till att behöva glasögon tidigt så förhoppningsvis har han fått sin pappas "ögongener" isf mina.
Robins kusin däremot var ett år när hon började sortera duplolegot i färgklossar helt på eget bevåg. Svägerskan trodde svåger skämtade med henne men så var det lilltjejen själv som gjorde helgula stavar och helröda mm
Skrivet av  Robins mamma
Färger? Vad är det?
Det finns så mycket annat som är kuligare när man är två år och hela världen uppenbarar sig!
Skrivet av  Marie-72 bf 23/1 (fjärde guldet)
Jodå
Pontus har ju en syster som älskar allt vad färger heter och skall ha bestämda sådana på allt...muggar, bestick, kläder m.m.

Lillebror har snappat upp detta och kan nu de flesta färgerna samt namnet på dem. Han pekar nu lika bestämt som sin syster och skall prompt ha "den gula bollen", "den röda muggen" etc. Inte så kul när de vill ha samma bara ;-)
Skrivet av  Anna-Carin med Emma & Pontus
Ja
Sedan i vintras, tror jag. Hon tycker det är kul att lära sig nya begrepp och att sedan använda dem. Går systematiskt in för det genom att fråga, fråga, fråga och fråga...

Skrivet av  Karin med Ida
namn
kan hon alla som hon möter , och upprepar dem även nästa gång hon träffar människan. Enl. BVC så testat man färger först vid 4 års ålder ungefär, så ännu behöver man ju inte oroa sig.....
Skrivet av  Filippa+ Novalie & Miranda
Jadå...
...Kalle kan se skillnad på saker och t.ex. hämta den röda bilen (i en hel hög bilar av olika färger) om man ber honom. Däremot pratar han inte om färger. Har försökt fråga honom vilken färg saker har men då blir han irriterad. Han vill själv bestämma samtalsämnena tror jag :-)
Skrivet av  Ida m.Axel001111 & Kalle020812