Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ej middagsvila

Skrivet av Jenny m Ella 0208 & Emmy 9808
Vi försöker att undvika sova middag Ella klarar för det mesta att inte sova mitt på dagen, någon enstaka dag sover hon för tex intensiv dag på dagis. Så nu tar det inte så många minuter på kvällen innan hon somnar. Innan kunde det ta ca en till en och en halv timme. Hur gör ni andra? Man får aktivera henne mellan klockan 16-18 annars somnar hon i soffan och då är det riktigt kört på kvällen. Det tar väldigt lång tid för henne att somna på middagen på dagis kan hon inte somna där kommer hon inte till ro.
Svar på tråden: ej middagsvila

Rebecka sover

Skrivet av  Annika m Rebecka & Lukas
och hon behöver verkligen sin middagssömn fortfarande.
1½-4h sover hon per gång.
 

Ida sover middag

Skrivet av  Åsa med Idisen
...men vissa dagar tar det lång tid för henne att somna, tror hon börjar nå gränsen då hon inte behöver sova middag_varje_dag längre. Än så länge har hon bara skippat middagsvilan en dag i sitt liv, och då var hon riktigt trött på kvällen.

Det är ju jobbigt när det tar 1-2 timmar att lägga på kvällen! Då är det nog bättre att korta ner middagsvilan eller inte sova middag varje dag.
 

Robin sover middag

Skrivet av  Robins mamma
allt mellan 1 till 3 timmar kan han sova efter lunch. Trots det somnar han vid 20-tiden och vaknar prick kl 06:30. (skulle kunna ställa min klocka efter honom)
 

Jakob sover 30 min - 1 tim. *imt*

Skrivet av  Emma m. Jakob o Myran, bf 10/4
!
 

Ingen vila här

Skrivet av  Hanna m. Ludvig -00 & Elsa -02
Elsa slutade sova middag för några månader sen. Det var under sommarlovet och vi trodde att hon skulle behöva sova sen när dagis började igen men så blev det inte.
Ibland slocknar hon i bilen om vi ska nånstans på em. och då måset vi väcka henne efter ca 10 minuter om inte kvällen ska krascha totalt (och resten av em. för hon är supergrinig när hon har sovit).
Nu håller hon sig pigg och glad hela dagen lång, men det var lite jobbigt i början när hon inte riktigt vant sig vid att itne sova.
 

Sover när hon är på dagis

Skrivet av  Elena med Tea 2 år
Tea sover c:a 1 timme när hon är på dagis (2-3 dagar i veckan)och nästan aldrig när hon är hemma.
Nu somnar hon gärna mellan 19:00-19:30 och hon behöver den natt sömnen för att orka med tidiga dagismornar. När hon sov längre på dagen somnade hon inte förren tidigast 20:00 och det räcker inte för henne.
 

Matilda

Skrivet av  ~*Ulrika m. matilda-02,mini grodis 2 maj
sover middag när hon är på dagis men hemma brukar vi försöka att låta bli för ofta så somnar hon så sent då och då är hon uppe halva natten i stället =(
 

Sofia sover..

Skrivet av  Inger
..inte på dagarna när hon är hemma, på dagis har vi minskat ned middagsvilan till 30 min max. Sover hon mer får vi inte henne i säng förräns 21-22 på kvällarna.

Felix va likadan så det är bara att inse att vi har barn som inte är i behov av middagsvila.
 

Emelie...

Skrivet av  Vibbsan med Emelie
sover sällan middag om hon inte verkar riktigt trött efter dagis. För oss är det precis som hos er, förut tog det 1 tim till 1 1/2 innan hon somnade och somnar hon direkt efter hon har druckit upp sin välling.
 

Tintin sover ibland!

Skrivet av  Monica med Tintin 26/8-02
På dagis har han svårt att somna, det är nog så att det händer så mycket så han är rädd att missa något. Sen har han alltid (ialla fall sen han var 4 månader) sovit i eget rum och är inte van att sova med flera i rummet.

Men hemma brukar det inte vara några problem att lägga honom på helgerna,efter 1,5-2 timmar brukar vi få väcka honom...

När han inte sovit på dagis är han jättetrött framåt 17-tiden. Då gäller det att hålla igång honom, göra något, till 19.30 när vi brukar börja med pyamas-välling-borsta tänderna-rutinen.

Summa sumarum tror vi att han egentligen fortfarande behöver tuppluren men inte har ro på dagis.
 

Emilia

Skrivet av  Angie med Emilia & bf 5/2
får gärna sova middag om hon vill men det har hon slutat med för länge länge sen. Hon har nästan alltid varit sån att hon inte sover på dagarna. Hon brukar somna mellan 20:30 och 22 på kvällarna. Hon har väldigt mycket spring i kroppen så vi brukar släcka ner och bada henne så blir hon lugnare men somnar inte förrän i snitt runt 21 ändå.
 

Agnes sover

Skrivet av  Kristina S
middag en timme på dagis. På helgerna händer det att vi hoppar över det. Hon kan vara lite svårsövd ibland, men det tar sällan mer än en halvtimme att få henne till ro. Å andra sidan vaknar hon ofta med oss vid sex, istället för att sova till sju som hon skulle kunna.
 

Artiklar från Familjeliv