Absolut utan ideer :-( |
|
Skrivet av | Mmaria |
På valborg blir vi ca 10pers till bordet. Vad ska vi bjuda på? Det måste vara (någorlunda) enkelt att göra. Billiga råvaror och gott. Jag har ingen aning om vad som ska göras.. fisk och räkor är uteslutet då allergiker kommer. (annars hade det varit peace of cake att göra maten.. men nu..) Hjälp! |
|
Svar på tråden: Absolut utan ideer :-( | |
|
|
Inte så billigt.. |
|
Skrivet av Marisan | |
men gott!! Renskavsgryta: Renskav Champinjoner (Kantareller) lök vv-fraiche lite matl.grädde eller mjölk massa vitlök ev lite lingon Serveras med ris och sallad /Marisan |
|
Inte heller så billigt... |
|
Skrivet av Marisan | |
Kassler med ris: Kassler Frysta sommargrönsaker Riven ost Koka ris och häll i en ugnsform. Tärna kassler blanda i riset och häll i sommargrönsakerna (paprika majs, ärtor) Krydda. Häll över riven ost. Låt stå i ugnen tills osten smält. Servera med bröd och sallad /Marisan |
|
|
|
Tack.. |
|
Skrivet av Mmaria | |
Det där lät ganska gott ändå:-) Har du någon hum om hur mkt man behöver göra till ett gäng på 10 pers. (viktväktare och aftonbladsklubbar hela bunten ..) |
|
Hmm... |
|
Skrivet av Marisan | |
Till renskavet behövs nog 5-6 paket renskav, 4 burkar valfri svamp, 3-4 burkar vv-fraiche, 2-3 lökar Ris...tja 0,5 okokt ger ca 1-1,5 dl så räkna 1dl ris per person, jag brukar ändå lägga till dl... Till kasslern så räkna 1-1,5kg kassler, 1-1,5 påse sommargrönsaker, ris se ovan, ost 2-3 påsar lätt riven ost. Jag brukar först koka riset och hälla i forme, därefter tärna kasslern och se hur mycket som går i formen och därefter tillsätta grönsakerna. /Marisan |
|