Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Baka med rågsikt?

Skrivet av Anna
Finns det nåt smalt bröd? Eller iaf smalare?
Svar på tråden: Baka med rågsikt?

Bröd

Skrivet av  maria65a
Bröd blir inte smalare eller "fetare" beroende på mjölsorterna.

Om man vill ha bra bröd för viktminskning ska man satsa på bröd som man inte kan överäta av tex väldigt grova bröd eller surdegsbröd. Sen så ska det gärna vara lite fett i degen för att man ska få ett lägre GI på brödet eftersom bröd allt som oftast har ett högt GI. Bra tillsatser i bröd är loppfrön, krossat linfrö, nötter, mandel eller frön - även ur viktsynpunkt!

Rågsiktsbröd är som vanligt vetemjölsbröd ur viktsynpunkt - man äter för mycket av det för att det är så gott :-)
 

sunda rågmjölsprodukter

Skrivet av  mammaMimi snart i Schweiz
enligt min syn på smalmat så kan jag säga att just rågbröd är just smlamat för mig jämför bullar, franska o andra vetebrödsprodukter. jag brukar baka nyttiga energi rågmuffins o kakor på just grovt rågmjöl o inte ens rågsikt, med linfrö, vispar ägg med råsocker,massa russin, linfröolja, havreflingor o sånt äter jag utan dåligt samvete till emfika o vet att man kan äta fikabröd o inte gå upp i vikt!
 

Artiklar från Familjeliv