Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bra fritidsaktiviteter för hela fam på 5?

Skrivet av Rådvill
De är ca 1 år (tvillingar) och 6 år och det är svårt att gå på fik, restauranger, affärer etc vad hittar man på en helg?
Skogen, lekplats, vad gör ni? Alla tips är välkomna!
Svar på tråden: Bra fritidsaktiviteter för hela fam på 5?

Våra helger

Skrivet av  Pernilla med Lisa och Elin
Vi har två tjejer. Lisa är snart 2,5 år och Elin är 6 månader. Våra helger börjar med att vi går på babysim, är med i en förening där hela familjen får vara med och bada. Sen brukar det bli mycket utomhusaktiviteter året runt. Vi tar ofta med oss matsäck eller en engångsgrill ut och är ute länge. Det kan vara till en sjö eller ut i skogen. En gång hade vi picknick i lekparken. Nu blir det oftast till ställen som det är lätt att ta sig till eftersom Lisa ska kunna gå själv dit.

Vi bor utanför Stockholm och inne i Stockholm finns det ju många roliga saker att hitta på. Skansen t.ex. Det är ett absolut favoritställe för oss! Aquaria är också kul. Eftersom vi redan går och badar har vi täckt upp det, annars är ju ett besök i en simhall alltid kul. Upptäck lekparker som ligger bortanför de man vanligtvis tar sig till. Hoppas ni kan hitta på något kul att göra!
 

Låter som något som passar oss

Skrivet av  Mamma till 3
också, att vara ute mycket med picnic får det nog bli mer av för vår del med. Tyvärr funkar inte badhus då vi har tre ej simkunniga barn och är bara två vuxna men skogen kan vi nog utnyttja mer! Tack för tipset!
 

Vänta här nu..

Skrivet av  Sol
Då är det väl ännu bättre att vara på badhuset.. Perfekt med lite badträning. Man behöver ju inte göra det krångligare än det är. Sätt simkuddar på armarna eller simdyna. Och sen så behöver ni ju inte nödvändigtvis vara i den djupa delen.

Min yngsta kan inte heller simma, men han äääälskar att bada och blir överlycklig när vi åker till badhuset!!
 

Artiklar från Familjeliv