Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

flytta före skolstart?

Skrivet av elin m två
Hej

Hoppas på lite åsikter här...

vi bor i en förort till stockholm, jättefin för mindre barn men mycket brottslighet, ungdomsgäng och inte speciellt bra skolor...
med andra ord så måste vi flytta härifrån förr eller senare..
Det jag undrar är är det bäst att flytta - vi har en sån underbar dagmamma så helst skulle jag se att bägge barnen går tiden ut hos dagmamman men isåfall skulle äldsta barnet hinna börja skolan och flytta efter 2an - vad tror ni? är det bättre att flytta innan de börjar skolan och flytta ifårn en dagmamma de älskar eller vänta?

tack...
Svar
Oj vad svårt!
Men, det beror väl även på vad ni hittar för ny bostad? Om jag var ni skulle jag börja kika så smått för att kunna ta chansen att flytta om det dyker upp något lämpligt.
Själv skulle jag hellre flytta tidigare än sent, men det beror väl även på vad ni får för barnomsorg på nästa ställe...
Tror inte det finns något enkelt svar på din fråga - men har ni bestämt er för att flytta förr eller senare tycker jag absolut att ni ska börja förbereda er så tidigt som möjligt för att kunna hålla alla dörrar öppna. Lycka till!
Skrivet av  trebarnsmamman
Flytta
Det är bäst om ni flyttar minst ett år innan äldsta barnet börja skolan. Då får barnet en chans att lära känna de kompisarna som kommer att gå i samma klass.
Skrivet av  Anna
flytta
vi hade en underbar dagmamma till vår dotter de första åren och jag förstod bara inte hur jag någonsin skulle kunna låta min dotter skiljas från henne. Men min man insisterade på att hon skulle börja på dagis vid tre och ett halvt, och i så här efteråt är jag väldigt glad för det. Hon utvecklades enormt på dagis och fick dessutom kompisar som hon har med sig in i skolan som hon just börjat. Och dagmamman kan vi ju åka och hälsa på så ofta vi vill!
Det är så oerhört viktigt att det här med skolan fungerar, nästan viktigare än med dagis eftersom personaltätheten är så mycket mindre. Dessutom är barnen så mycket större och därmed är klimatet så mycket tuffare. Jag skulle absolut flytta och se till att bo nära en bra skola. Dessutom är det bra om dina barn kan börja på dagis något år åtminstone före skolstarten så att de har kompisar med sig in i skolvärlden. Det gör övergången så mycket lättare. Det är tufft att börja skolan, allt som underlättar är värdefullt.
Skrivet av  Ev@
hej o tack
för svaren

ja vi får väl börja undersöka vart vi ska flytta, bara det är ju inte så lätt att bestämma sig för
Skrivet av  elin m två