Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

1,5-års måtten + MPR-spruta

Skrivet av • Catharina -35.3 •
Hej tjejer!

Förra tisdagen var vi på BVC. Det var sista f-gruppen (vi var 3 mammor!!), det var vägning + mätning & det var MPR-spruta på dagordningen.

Ellens mått:

87 cm lång
12400 gram tung
50 cm runt huvudet

På två månader (sedan sist vi mätte) hade hon ökat 700 gram & vuxit 4,2 cm på längden (1 cm runt huvudet). Lång tjej! Strax över medel på vikt, mellan +1 & +2 kurvan på längd! Som hon varit hela tiden, i stort sett.

Hon skrek, stackarn, när hon skulle få sprutan. Vid det laget var hon rejält trött. Varit på dagis 0630-1500, f-grupp, vägning (vi var sist inne dessutom, fick vänta på de andra) så klockan hade väl hunnit bli 16...

Da´n efter var hon lite dålig i magen, hade bajsat rejält & löst flera ggr på dagis. Undrar om det kan ha haft samband med sprutan? Hon har sovit lite oroligt 2-3 nätter nu också.. men det kan ju kanske bero på nåt annat.

Kram!
Svar på tråden: 1,5-års måtten + MPR-spruta

likadant här!

Skrivet av  Minifoot m Isac
Ahha jag som tänkte att Isac blivit förkyld men det är kanske sprutan då? Fast den ska väl inte ge symptom förrän efter ca 10 dgr?? Hmm...

Isac har hostat mycket på morgnarna, och igår morse lossnade slem så att han spydde. Han har varit lös i magen, dålig aptit och sover oroligt. Är något av detta symptom på sprutan? Eller är det nån 1,5 års fas?

Hoppas att våra små blir sig själva snart igen!
Kram,
 

Elias fick inte de symptomen

Skrivet av  Tina med Elias-03
De första 8 dagarna hade han inga symptom alls. På dag 9-10 hade han feber och dag 11-12 var han prickig.

*kram*
 

Artiklar från Familjeliv