Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Söker barn som blivit döva i förskole/skol-åldern

Skrivet av Maria
Min dotter, 7, är döv på ena örat sedan ett år tillbaka pga en hjärntumör och cancer. Hon har genomgått en hel del behandling och mår nu ganska bra. Vi vet dock att hon kommer att bli döv på det andra örat också eftersom hon har en tumör där också, vet bara inte när. Vi pluggar teckenspråk en gång i veckan.

Nu letar jag efter erfarenheter från andra. Hur mår barnen socialt när detta inträffar? Hur löser man det? Kompisar? Skola etc.
Tacksam för all information jag kan få.
Svar
Det bästa
råd jag kan ge är att ta kontakt med dhb www.dhb.se mvh glenn
Skrivet av  glenn
Samma råd
Ta kontakt med någon av alla de hörselorganisationer som finns, de kan säkert hjälpa dig att förmedla kontakter till andra med samma erfarenheter. Kan inte er kurator hjälpa er att svara på frågor om skolgång och förmedla kontakter?

Jag har själv gått igenom en intensiv period efter att vi fick reda på att dottern är döv, en jobbig period då jag sökt information överallt, något som tar mycket kraft och energi från kanske viktigare saker. Jag har fått god hjälp härifrån i första skedet, men ännu bättre när jag kom i kontakt med föreningen Barnplantorna, för barn med CI. Jag vet att det är några där vars barn blivit döva efter hjärnhinneinflammation när de varit några år gamla, sudden deafness är en annan orsak, så där finns det personer som varit i liknande situation som er.

Men som Glenn skriver, ta kontakt med http://www.dhb.se/ om du inte redan har gjort det.

Jag önskar er lycka till med allt. Berätta hur det går.
Skrivet av  Helena (m E)