Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Väntan har varit lång

Skrivet av Fia med Emma och Linnéa
och vi har motarbetats från bvc och öronmottagningen men imorgon ska jag äntligen till bvc och skriva en remiss till audiologen för Linnéa och hennes öron. Kommer ni ihåg oss fortfarande förresten?
Nu vid tio månader så pratar Linnéa fortfarande ingenting, talet har inte utvecklats sedan hon var tre månader och började sjunga(aaaaaaaa,ooooooo) Vi har aldrig kunnat prata med henne så där så hon svarat utan hon tittar intresserat på ansiktet på den som pratar men vi får aldrig ngn respons och sammantaget så tycker tom bvc att det inte ser så lovande ut. Ni kan väl hålla en tumme att vi ska få en tid snabbt? Det ska bli otroligt skönt att få veta hur mkt hon hör iaf efter så lång ovisshet.
Kram!
Svar
En fråga också!
Hur exakt går en hörselundersökning till på så små barn? Det går ju inte att stoppa in dem i ett bås och säga åt dem att trycka på en knapp när de hör ngt direkt:0)
Skrivet av  Fia med Emma och Linnéa
våran tös
genomgick ett antal hörselundersökningar från ca 10 månader tills 18 månader. Det gick till så att de satte en liten grej i örat som sände signaler in i örat för att sedan kolla hur örat "svarade". Det ska vara helt tyst när undersökningen äger rum.
Till slut fick de göra en hjärnstamsaudiometri under narkos och då visade det sig att hon hade nedsatt hörsel på båda öronen.

Att det kan ta lång tid beror väl på att det inte finns så många hörselläkare, för även om det är ausionomer som gör undersökningarna ska väl besluten tas av läkare.

Skrivet av  cajza
Lång tid...
Ett litet barn ska inte behöva vänta flera månader på att få komma till audionom. Visst säger man att det är ont om tider, men Fias dotter bör verkligen prioriteras. Jag har stått på mig många gånger, men önskar att jag inte hade accepterat att få vänta 2 månader för att få komma till audionom. När vi sedan kommit till audionomen och misstanken om dövhet stärktes fanns det helt plötsligt gott om tider... Så stå på er! Väntetiden blir lång nog ändå...
Skrivet av  Helena
Den långa tiden
jag menade har varit bvc som motarbetat oss hela tiden. Jag har kömpat i princip sen Nea föddes för en hörselkoll eftersom vi vet att hon är bara ensidigt hörande. Nu tror vi ju att hörseln på det "hörande" örat är påverkat också och nu när det har gått nästan ett år så ska remissen skickas... Lite tråkigt att de inte kan lita på föräldrarna när dessutom föräldern(jag) i fråga har visat under snart 4 års tid att jag inte kräver saker i onödan. hittils har jag bara krävt tre remisser och resultatet av den första var en konstaterad mjölkallergi, den andra slutade med 8 dagars inläggning på barnmedicin med påföljande utredning och nu detta som iaf jag hoppas ska vara falskt larm. MEd detta i bagaget så borde de ta mig på allvar!
Skrivet av  Fia med Emma och Linnéa
Fia!
Jag håller inte bara tummarna utan jag hoppas att ni lyckas kräva att få en snabb tid. Får ni inte det så får du låta mig ringa och bråka, för så eländigt som det blev för oss med bvc och privatpraktiserande öronläkare som motarbetade och misstrodde oss ska det inte behöva bli för fler! Stå på er!
Skrivet av  Helena
Jag har nog
missat er kamp. Kan du berätta om hur ni haft det? Det alltid bra att få lite mer kött på benen och att få höra andras historier. Vad gäller remissen kommer jag inte ge mig idag för har jag bestämt mig så blir det så!!! Den riktigt bestämda Fia är det inte så många som stöter på men när de gör det så brukar deinte tjafsa emot:0)
Skrivet av  Fia med Emma och Linnéa
Skönt att höra!
Att du har bestämt dig alltså!

Vår kamp började när dottern föddes och har handlat om allergi och om att typ få bvc att inse att armar och ben inte växer ut av sig själva och att det är normalt att barn har päls över hela kroppen. Nä, så illa har det naturligtvis inte varit, men det har känts så många gånger. Och hade jag inte kämpat så hade vår dotter troligtvis inte fått diagnosen "döv" idag, utan vi hade nog fått vänta ytterligare några månader om vi hade accepterat allt i vårdens normala tempo, inte ifrågasatt läkarna, inte ringt och sett till att få tid och kollat så att remisser kommit fram och så vidare... Nu har vi kommit riktigt långt och fått lön för mödan.

På bvc idag tycker jag att du ska kräva att remiss skickas och att ni får en snabb tid. Lyckas inte bvc så får du ringa till Öron och försöka få återbud eller en snabbare tid på egen hand. Nu kan det ju vara så att din dotter hör perfekt, men det bör utredas så snabbt som möjligt, ni har väntat tillräckligt! En tid hos audionom innan jul tycker jag att ni kan kräva faktiskt. Kom ihåg att bvc inte kan sånt här, det är _du_ som är specialisten ändå till ni kommit till Öron.

Jag önskar dig lycka till och tolererar inte ett negativt besked från dig angående remiss och snabb tid på Öron! ;-)

Skrivet av  Helena
Så här gick det!
Vi fick vår remiss från en ytterst förvånad läkare som hela tiden trott att vi redan var inkopplade hos audiologen och därför inte "brytt sig" förrän nu. Det var iaf självklart att vi skulle få komma iväg snabbt även om hon inte lovade att det skulle bli före jul. Tänk om bara den förbaskade läkaren på öron kunde gjort sitt jobb som han skulle för tio månader sen hade vi besparats många bekymmer! Värre klåpare har jag aldrig stött på trots mina täta kontakter med sjukvården.
Kram till er och tack för svaren!
Skrivet av  Fia med Emma och Linnéa
Så bra!
Men har vi råkat ut för samma bvc och samma läkare tro? I så fall... *grrr* Nä, vår läkare var en karl, så det finns alltså fler där ute...

Men du, ring gärna om 2-3 dagar och kolla så att ni verkligen får en snabb tid, för har ni samma otur som vi hade så kommer de att slarva bort er remiss eller missa att ni ska få en snabb tid.

Kram tillbaka och ta hand om er! Och glöm inte att hålla oss uppdaterade, blir det problem lovar jag att skicka jag en ilsk cyberpitbull efter dem. :-)

http://www.hsan.se/ finns förresten, jag har ännu inte tagit tag i den biten, emn jag har haft god lust just för att inte fler ska råka ut för det som hände oss...
Skrivet av  Helena
Vad skönt att ni....
äntligen ska få Linneas öra kollat. Det är ju helt otroligt hur de nonchalerat er och henne. Ett barn med mikrotit ska utredas ordentligt för att fastställa hörseln på det friska örat. Nu går vi med Axel en gång per år på koll, men vi har varit på många besök på Hörselvården tidigare.
Hoppas ni får en tid snart så ni slipper oroa er i onödan.

Kramis!!!
Skrivet av  Pling m. Axel 001109 (mikrotit)+ Erik-04
Du skulle
bara veta hur arg jag har varit periodvis! Just nu känner jag mest lättnad dock och dagen efter vi fått remiss så började Nea prata och har inte slutat än:0) Det låter mest blablablablabla hela dagarna nu och lite känner jag mig fånig men samtidigt så vet jag att vi borde kolla hörseln ändå och fortsätta göra det kontinuerligt.
Tack för ditt svar!
Skrivet av  Fia, Emma och Linnéa