Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Trasig LCD-display *suck*

Skrivet av Notte med tjejer 0202&0409
Hej
Vår display på vår Fuji Finepix A204 gick sönder i helgen... Kameran är drygt två år så nån garanti går ju inte att försöka med.
Displayen funkar lite grand, men är väldigt mörk, så man får vinkla den för att se liiiite av inställningarna, bilder är helt omöjligt. Det går att ta, men inte se.
Är det nån som har varit med om samma och är det nån som helst idé att fixa den? Maken har nån idé om att den får för lite spänning och vill öppna den och titta, tror ni det kan vara nån idé?
Svar på tråden: Trasig LCD-display *suck*

Säkert alldeles för dyrt att lämna in

Skrivet av  Maria
Jag misstänker att det kostar alldeles för mycket att lämna in den för att det ska vara värt det. Bara ett kostnadsförslag brukar ju kosta flera hundra kronor och kan de sedan laga den så vill de säkert ha några hundralappar till.
Sedan beror det ju på om ni vill chansa då på att öppna den. Risken finns ju alltid att den lägger av helt efter det. Men ni får ju överväga ordentligt innan ni öppnar. Kan ni se inställningar och ändra dem går den ju att använda. Hur bilderna blivit får ni ju se när ni laddar över dem till datorn. Men tycker ni inte det är något alternativ så kan ni ju alltid se om ni kan pilla igång den på nåt sätt om ni öppnar den.
 

Jag tror inte

Skrivet av  Flu
att det är någon idé att öppna, eftersom det är i stort sett omöjligt att löda om någonting därinne för hand, iom att allting är ytmonterat med minsta komponentstorleken.

Men visst, om han har erfarenhet av elektronikfelsökning och att handlöda ytmonterade kretsar, så varför inte... I värsta fall pajjar han den totalt, men det hade säkert en reparatör gjort också.
 

Hehe

Skrivet av  Notte med tjejer 0202&0409
han pysslar just med sånt småpill, så han vågar nog...
Tur att man har NÅN nytta av hans jobb nångång *S*
 

Dåså, då har han

Skrivet av  Flu
nog också kunskapen att sluta innan han förstör mer än han åtgärdar.
 

Ja, det är sällan

Skrivet av  Notte med tjejer 0202&0409
han "lagar" sönder nåt i alla fall även om han inte alltid lyckas åtgärda felet :=)
 

Artiklar från Familjeliv