Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nell!

Skrivet av Mallan med Hugo 040101
Du har alltid så himla bra råd! Undrar nu om citronmeliss för orolig bebis, på hälsokosten sa de att jag ej kan ge det till bebben, har du gjort så eller ska jag dricka och det går över i mjölken??
Du kanske oxå har andra sovtips?!
kram på dig
Svar på tråden: Nell!

Hej Mallan

Skrivet av  Nell
Citronmeliss används för barn med t.ex. kolik (för att lugna), rastlöshet, förkylning, feber.
Känner du att du vill prova något mildare så använd dig av kamomill, lavendel och lindblom.

Du kan även massera barnet med olja av kamomill- och/eller lavendelolja. Sjung någon vaggvisa eller ha på lite lugnande musik.

Du kan även prova med att linda barnet fast i en tjockare babyfilt eller babytäcke så att den inte har några armar, ben och fötter som sticker ut och vagga rytmiskt. Gjorde själv så när Robert hade svårt att komma till ro och framförallt när han skrek av övertröthet. Han slockande inom ett par minuter och sov gott. Lägg sedan ner Hugo där han skall sova och efter en kvart kan du lossa lite på lindningen. Denna metod påminner barnet om den trygga varma trånga miljön i mammans mage.

När hugo blir äldre än 1 år så kan du även ge honom föda som innehåller tryptofan vilket är ett förstadium till serotoninet i kroppen som styr bland annat sömnen. Mjölk och honung innehåller höga halter av tryptofan.

*Kram*
 

Artiklar från Familjeliv