Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En fråga om rosenvatten vid vattkoppor

Skrivet av Helén
Har läst på den här sidan att kopporna försvinner väldigt fort om man baddar med rosenvatten, min fråga är då: ska man badda så fort blåsorna kommer eller ska man vänta tills det har blivit sårskorpor? Är tacksam för svar då det gick vattkoppor på dotterns dagis precis innan vi gick på semester, har hon blivit smittad så skulle det ju vara väldigt bra om de försvann så fort som möjligt nu när man äntligen har semester och är ledig =o).
Svar på tråden: En fråga om rosenvatten vid vattkoppor

Detta

Skrivet av  Lilith
sparade jag när jag läste om de, har ingen egen erfarenhet.

Supertips vid vattenkoppor!!! (2003-03-28 19:09:23) + -

Detta är ett tips alla borde prova vid vattenkoppor!!!Jag fick det av min svärmor i Libanon som fött 16 (SEXTON) barn. Jag har provat det själv och det funkar superbra och kopporna dör ut på 2 dagar. Köp blomvatten (rosenvatten, inte apelsinblomvatten)på flaska i någon (arabisk) "invandrarbutik", fukta ner en bomullstuss med rosenvattnet och badda på prickarna och låt sen lufttorka. Badda sen på puder eller potatismjöl. Upprepa detta flera gånger om dagen, redan från första sjukdomsdagen. Jag kan garantera att det blir lindrigare och ett snabbare sjukdomsförlopp! Lycka till!!!
 

Tack snälla för svaret, än så...

Skrivet av  Helén
... länge lyser vattenkopporna med sin frånvaro på dotterns lilla kropp =o). Jag ska i alla fall spara rådet tills den dan de behagar dyka upp. Mvh Helén
 

Tips om var man kan hitta rosenvatten :-)

Skrivet av  Rosenknopp
Det kan kanske vara lite knepigt att få tag på men jag sprang på det på Willys i Slagsta Strand utanför Stockholm. Jag använder det själv som ansiktsvatten på känslig hy - jättebra!
 

Artiklar från Familjeliv