Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

40 graders feber

Skrivet av Linda m. Linus 1/5
Är det någon som har tips på hur man skall få ner febern? Linus har legat sedan nyårsafton i feber. Men då har alvedonet funkat och igår verkade han faktiskt på bättringsvägen. Men i natt så har han haft sådana feberdrömmar och imorse så hade han 40,1. Nu så har han sovit sedan kl 10. Han vaknade en kortstund och då försökte jag få i honom dricka men han ville inte ha. Han var då fortfarande lika varm som innan, ville inte bråka med honom och ta tempen. Men han var helt väck och nu har han somnat om utan att dricka något. Ringde till sjukvårdsupplysningen, men fick bara rådet att fortsätta med alvedon och se till så att han dricker och avvakta tills imorgon... Men det gör ju så ont i hjärtat att se honom så väck! *suck* Finns det några huskurer som kan sänka febern?
Svar på tråden: 40 graders feber

Lite kläder osv

Skrivet av  Mysmamman
Hej, det är jätteviktigt att få ner febern på små barn. Vår dotter fick feberkramp och var helt väck i 50 minuter (!) med ambulans och sjukhus som följd. Lägg honom svalt, inga kläder, vädra rummet. Vill han så tappa upp ett bad med svalt vatten - toppen!! Sen är det bara att ge dricka och febernedsättande! Hoppas det ger resultat, annars ring upplysningen igen för små barn ska inte ha hög feber för länge!
 

Vi brukar

Skrivet av  Sophie
blöta handdukar med iskallt vatten på och lägga dessa över kroppen och huvudet.

Lycka till
 

Viktigt att fötterna

Skrivet av  Nell
och bröstet är varmt, men sedan så kan du göra kalla citronomslag runt vaderna (pressad citron i kallt vatten)som du byter ofta. På det sättet kan du få ner temperaturen en grad, men det tar tid, många byten så snart handdukarna är ljumma istället för riktigt kalla.
Sedan för natten så lindar du fast de med bandage eller liknande samt drar på tjocka yllesockor om du har eller andra långa sockor utanpå och låter det sitta till morgonen. Låt han dricka mycket kamomillthé och morotsjuice.

Dricka gurksaft är också febernedsättande, han kan dricka röllikathé, grobladsthé, lindblomsthé,verbenathé, fläderblomsthé, kattmyntathé eller ingefärsthé.
Lägga en kompress med arnikaessens på pannan.

Krya på dig Linus
 

Artiklar från Familjeliv