Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

bvc-besök med pappa

Skrivet av Maria med Albin-03 + bf 9/7
M var lite nyfiken på hur mycket Albin växt de senaste tre måndaerna så han knatade iväg till bvc igår.

En av de obligatoriska(??) frågorna är tydligen om man ammar fortfarande. Det sa han att vi gör och fick då till svar att det ska vi väl bryta snart??
-Näej, vi trivs med det och tänker inte tvinga Albin att sluta. Då undrade hon om det inte var jobbigt, men min kära sambo hade svar på tal. -Näe han sover hos oss så det är inga problem!! (hade velat se hennes min här)

Jag flinade och sa att han skulle sagt att jag dessutom är _gravid_ nu, undrar hur hon reagerat
då :-)

Sen igår har han eldat upp sig mer och mer över hennes frågor och förutsättningar att vi ska sluta amma snart. Papporna kan engagera sig dom också må ni tro när det inte finns en mamma på hemmaplan ;-)

Och Albin hade vuxit!! Mer än jag trott faktiskt. 81cm till 11,3kg och i hatten 50cm. Han har kommit ifatt minsann, efter sina sjukor!

Kram på er!
Svar på tråden: bvc-besök med pappa

Åh, vad bra!! :)

Skrivet av  Spirella
Ha ha! Det var verkligen svar på tal! Maken skrattade gott när jag läste inlägget för honom. Han blir också less över att man liksom förutsätts sluta amma nu när barnen är så "stora".

Tuva ammas också fortfarande och mest på nätterna, men tyvärr märkte jag (som ju också är gravid) i andra trimestern att mjölkmängden minskade mycket. Bm på mvc sade att det var ganska vanligt. Dock så har dottern inte tappat intresset för amning pga det, så vi fortsätter!
 

spännande

Skrivet av  Maria med Albin-03 + bf 9/7
blir det att se hur det kommer att funka och jag är ju inställd på att Albin faktiskt kommer att rata bröstet helt en vacker dag (natt) när mjölken smakar annorlunda eller så.

Den dagen den sorgen, men det känns bra att ha ammat så här länge, oavsett hur det blir i fortsättningen
:-)

Hälsa maken och lycka till med både stort och smått!
 

Nyfiken på både Maria och Spirella?

Skrivet av  Tanja med Ninja-Linn 12/8-03 + bf 13/4
har ni tänkt fortsätta amma Albin och Tuva när de nya bäbisarna kommit? För visst kan man väl dubbelamma fast det ena barnet är mycke större!?

Jag hade gärna fortsatt amma Ninja om hon inte själv valt att avrunda och till slut avsluta sin amnings-period när hon va 8-9 månader :(
 

jag ser det

Skrivet av  Maria med Albin-03 + bf 9/7
ett senare "problem". Jag vill inte sluta innan Albin vill, samtidigt så kan jag inte för hur jag känner det när jag är längre gången, det visar sig helt enkelt :-)

Men jag vill inte sluta amma för sakens skull eller för att nån annan säger det, utan i så fall för att jag själv vill, eller Albin vill :-)
 

Hehe! Heja!

Skrivet av  Ann med Lovisa 6 maj 2001 & Erik 13 aug 2003
Stor och stilig Albin, och bra, M!
Vi har faktiskt en kanon-BVC-tant, som tycker att vi sköter oss, vad vi än gör! ;o)
Urjobbigt om det hade varit annorlunda, kan jag tro, eftersom de har både det ena och det andra, mina små... Men den här gången vet jag att skälla ut folk som ger sig på hur vi gör! :D
(Och i brist på sådana, läste jag lusen av ett gäng som smällde smällare inne i en rulltrappehall precis när vi gick förbi skutdörrarna till den igår kväll, då vi återvände hem efter julhandeln. Ifrågasatte det kloka i att använda rikochetterande smällare i närheten av barn, dårå, men inte i fullt så välvalda ordalag... Man SKULLE kunna tro att artonåringar skulle veta bättre!!!
Lovisa konstaterade: "Mamma, du är ARG", men hon såg rätt belåten ut när hon sa det! ;o) Lååång parentes!)

Hoppas att ni får njuta nu av er lediga tid!

Kram, och klappa magen!

Ann
 

Artiklar från Familjeliv