Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ångest... panik.. orkar inte mer..

Skrivet av KristinaL [orkarintekämpamermenmåste]
Så fick vi lönespecen från Håkans jobb... Han är uppsagd nu och vi såg fram emot en utbetalning om ca 17 000:- netto, enligt vad hon som räknar på lönerna på hans fd. arbetsplats sagt.. Lönespecen visar.. 5 397:-, mindre än en tredjedel av vad hon gett för uppgift innan.

Det känns så absurt.. Vi kämpar och kämpar för att hålla oss ifrån kf. Numer betalar vi nästan bara inkassoräkningar och huslån och blancolån. Utöver det försöker vi äta så bra vi kan och så måste vi tanka för att kunna ta oss ner till butiken som vi öppnar i januari.

Försäkringskassan har sen oktober dragit in halva Håkans sjukpenning, pga en felbehandlande läkare som ansåg att han kunde jobba 50% på en arbetsplats som inte kunde få fram arbetsuppgifter som passar Håkans ryggskada. Därtill har de aldrig riktigt tagit hans psykiska problem tillräckligt allvarligt, förrän han blev sjukskriven på heltid av överläkaren på psykiatriska öppenvårdsmottagningen.

Så nu väntar vi på beslut från fk igen. Väntar och väntar. De jobbar långsamt och vår ekonomi kraschar gång på gång, allt värre för varje gång.

Vi drar in på allt, hela tiden. Och akuta små depressioner triggas igång hela tiden. Självmordstankarna, nej.. planerna, är ett faktum. Jag hatar mig själv innerligt, vill inget annat än trycka ner mig själv i skiten och intala mig själv att jag ingenting är värd. Men för barnens skull fortsätter vi kämpa.

Å andra sidan är vårt blivande företag inte bara en dröm. Vi är på gång nu och vi ser ljust på framtiden, längtar efter vardagsrutin och någorlunda ordentlig inkomst.

Nåväl.. Det sägs att ekonomiska bekymmer inte rättas till med stora inkomster, utan med små utgifter. I vårt fall lyckas inkomsterna lysa med sin frånvaro pga omvärldens beslut, vilka vi har mycket svårt att påverka.

Läs mer om lönespecen på familjeekonomi. Kanske någon här kan svaret? ;o)

Väl mött alla ni fantastiska människor som kämpar i motgångar och som gläds i framgångar! *kram*
Svar på tråden: Ångest... panik.. orkar inte mer..

Kram på dig vännen...

Skrivet av  Linn v37+Neo-01 & Ronja-03
Önskar att jag kunde göra nåt för att hjälpa er!!! Får skriva mer en annan dag... för barnen ska hämtas typ närsomhelst!!

Skickar iaf mängder av kramar till er allihopa!!

 

Men kram Kristina!!

Skrivet av  ÅsaL
Och lägg omedelbart självmordstankar, än mera självmordsplaner långt långt bort. För du har ju vad som är allra viktigast: En underbar familj!! Barn och man som du älskar över allt!
Och sen låter du ju skönt att ni har framtidsplaner att se fram emot. En affär låter trevligt och jag önskar er verkligen all lycka med den.
Ekonomiska problem suger stenhårt, och jag beundrar dig som lyckas kämpa så länge och hålla dig över vattenytan. Hoppas en lösning trillar ner från himlen, för jag har inga tips. Jag antar att svångremmen är redan indragen på max vad det gäller mat, kläder, vanliga räkningar.. Och då finns ju inte mer att göra! Förutom att tigga.
Sen en stor kram till din sambo. Blir så ledsen av läsa om folk som ligger ner och som får ta smäll efter smäll av olika myndigheter. Hoppas han mår bättre snart och får mer pengar av arbetsgivaren!
Förstår att det känns tungt, men häng kvar lite till. Jag hoppas det ordnar sig!!
 

Ne, oj, hjälp

Skrivet av  Malin & Linus 030404
Åh vet inte vad som jag kan skriva för att trösta. Den ångesten och hjälplösheten ni måste känna nu kan inte vara att leka med.

Hoppas ni ändå kan få en fin jul tillsammans!
Kramar i mängder!
 

ååh :-(

Skrivet av  Hella
Jaha... Vad säger man egentligen?

Naturligtvis tycker jag ju att du ska sluta med alla självmordstankar och planer, men antar att det är lättare sagt än gjort.
Jag tycker du verkar vara stark, och jag hoppas att det "bara" är tankar och inget som du verkligen kommer att göra verklighet av.

Vad det gäller er ekonomiska knipa så låter det verkligen asjobbigt! Det skulle väl kunna knäcka den bäste att behöva oroa sig och vända på varje krona flera varv och det ändå inte hjälper. Hoppas tomten kommer med en trisslott åt er på julafton och att ni vinner en massa pengar så ni kommer på fötter igen och kan unna er lite mer än vad som krävs för att överleva. Håller alla tummar jag har för er!

Kram
 

men näää...

Skrivet av  Myzan & Co
att det bara kan få jävlas sååå mycket :(

skickar oändliga mängder kramar till er, önskar jag kunde göra mer.

sköt om er nu,
kramar från oss
 

Usch och fy

Skrivet av  Anna med Arvid 030519
Jag avundas er inte på något sätt. Att ha ont om pengar är aldrig roligt. Och att ha typ inga pengar alls måste vara ännu värre. Det kan inte vara roligt att behöva vända på varenda krona och ändå inte få det att räcka till.

Självmordsplanerna hoppas jag att du gömmer längst in i ett skåp. Eller ännu heller, slänger ut med soporna. Inget blir bättre om du eller din sambo tar livet av sig. Försök att glädjas åt det lilla, dina fina barn, att ni har varandra, era framtidsplaner.

Jag skickar en stor kram så här i juletid! Hoppas ni har mat på bordet och har kunnat köpa någon liten julklapp till flickorna. Du vet väl att man brukar kunna få hjälp med julmat och julklappar av svenska kyrkan och andra organisationer? Det är kanske lite sent nu, men om jag var du skulle jag ringa till diakonissan eller så i kyrkan närmast er och berätta om er situation.

 

Nej, men hjälp!

Skrivet av  Triss
Fyy vad jobbigt!

Måste dock säga att jag tycker du är fantastisk som har klarat av så mycket redan. Det kommer att bli bättre, det vet jag! Men just nu förstår jag att det är jobbigt:-(

Många varma kramar till dig och din kämpande familj - och självmord slutar du tänka på omedelbart *ser bestämd ut*!!!
 

Styrkekram!!

Skrivet av  Anna med Victoria-99 & Emma-03 + mini v. 33
Oj oj så jobbigt ni har det nu, men självmordstankarna får du genast ta bort! Vet inte riktigt vad jag skall skriva, men ni finns i mina tankar!!

Kram på er!
 

Artiklar från Familjeliv