Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Riket - varför offrade David sig för Jonathan?

Skrivet av Kajan
Lika goda vänner som bibelns David och Jonathan?

Väldigt ädelt men meningslöst eftersom Jonathan iaf åkte ut.

Och alla, både fattiga och rika, hatar tydligen Jonas. Så nu blir det väl mer bråk som det *ska* vara i en dokusåpa.

Klippa får, karda och spinna, jag tycker det var fantasatiskt att de fattade hur de skulle gör och klarade det utan bruksanvising. Men så är jag själv mkt opraktisk.
Svar på tråden: Riket - varför offrade David sig för Jonathan?

Därför att...

Skrivet av  BackSpace
spelledaren ville få David att välja bort Jonatan, vilet skulle ha lett till att folk tyckte att han är en idiot, vilket skulle ha lett till spännnade motsättningar. Nu valde David i stället att fortsätta sitt liv som en i allas ögon en schysst person, i stället för att offra Jonatan.

Syftet är alltså främst att skapa konflikter, och det lär det väl bli nu när Jonas framställs som en person som är hatad av alla.
 

Jamen tyckte de inte han var en idiot nu?

Skrivet av  Kajan
Som frivilligt gick.

Fast jag förstår vad du menar, Jonathan var tydligen populär. Så folk skulle blivit sura på David om han offrat Jonathan. Men en riktig härskare hade säkert offrat andra ... Särskilt som det var Jonathan som bröt mot reglerna.
 

Men han hade inte stoppat det

Skrivet av  Bea m. Vincent & Herman
Han kände ju till Jonathans nattliga utflykter och hade ett ansvar i och med att han inte hade sagt ifrån.
 

Vi vet inte hur det slutar

Skrivet av  BackSpace
Kanske får han en chans till, en chans att komma tillbaka i tävlingen. Kanske hoppas han att bli inröstad av svenska folket. Kanske ligger helt andra saker bakom. Men i det långa loppet tror jag att han valde rätt - han blir ihågkommen som den värdige vinnaren, som den smarta, som den godhjärtade etc och livet fortsätter även efter dokusåpan. David har ett långt liv framför sig utanför såporna.
 

Läste i aftonbladet

Skrivet av  Natali med L-01 & S-03
Att han var tvingad att välja sig själv pga att det förekommit både sprit och cigaretter i slottet som var smuggalde dit.
 

Artiklar från Familjeliv