Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fler med pilliga barn?

Skrivet av waWa
Min tjej är inne i en jobbig "pill" period vad det gäller mat. Hon hitta fel på allt en knöl, nåt konstigt, hård kant, för seget, smakar konstigt......listan kan göras hur lång som helst.
Är det nåt som hör till ålder tror ni? Problemet är att hon pillar sönder all mat och äter oftast väldigt dåligt. Hon är liten och tunn och behöver verkligen äta mer mat, så det blir många samtal kring maten och ätandet. Jag försöker verkligen med allt! Plättar är nog den enda maten hon inte pillar sönder men man kan ju inte leva på det.
Hoppas det finns fler som känner igen sig.
Svar på tråden: Fler med pilliga barn?

Inte Johanna men

Skrivet av  *Nena* med Johanna
hennes storasyster var så då hon var i 8 års åldern (tyvärr fortfarande och nu är hon 11 :( ,kanske inte det du vill höra).
All mat skulle undersökas noooga innan man kunde stoppa den i munnen, minsta lilla som såg "konstigt" ut kunde hon inte få må sig att stoppa i munnen...
Matilda (storasyster) är också smal och behöver verkligen maten men hon har en otrolig energi och är sällan trött och hängig så hon får väl i sig det hon behöver i alla fall. Men det är jobbigt när de är så:(
Johanna är matglad och vissa maträtter kan hon äta hur mycket som helst av,om hon hade fått alltså,någonstans måste man ju dra en gräns på det hållet också. Det är inte så att Johanna är tjock men hon har känslig mage så blir hon för mätt så blir det problem (men så är det nog för alla)
 

Artiklar från Familjeliv