Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

I år har

Skrivet av *Nena* med Johanna
Johanna fått hemkunskap på sitt schema och hon tycker det ska bli jätteskoj.
Förra året och i år också har de även bild med en riktig bildlärare. I första klass gjrde de fil med hjälp av lergubbar.
Hennes syster har inte fått hemkunskap från nu i femman och bild har de med klassföreståndaren
Hur har era barn. Har de också hemskunskap och bild med speciella lärare eller?
Svar på tråden: I år har

Oj, vad kul med

Skrivet av  Passoa
hemkunskap och bild! Det har inte min dotter i sin skola. Dom har inriktat sig mest på Matte, Engelska och skrivning. Och så har dom mycket gympaaktiviteter. Bra det med i o f s men hemkunskap och bild är ju lite kul... :-)
 

Ja Johanna tycker det är jätteskoj

Skrivet av  *Nena* med Johanna
Engelska börjar de med i trejan här.
Sen har de något som kallas för "regnbågen" och det har de en dag i veckan (en eller två lektionstimmar) då arbetar de tillsammans hela lågstadiet och ibland är faddrarna med som nu går i femman.
I år ska de göra gamla leksaker, ett par av pappas raggsockar ska bli en käpphäst, de har varit ute i skogen och letat pinnar.
På en station som de kallar Gycklarna ska de lära sig jonglera
På station "Ullriket" ska de prata om får och tillverka något av ull
Station "Slottsbygge" ska de bygga ett tittskåp som visar vår Citadell där de varit en heldag och haft rundvandring i fängelsehåla osv.
Sen sista stationen är "Musikanterna" dr de ska lära sig om musikaliska barn t.ex Mozart och så ska de sjunga.

Gympa har de bara en gång i veckan (första lektionen på torsdagen till Johannas stora besvikelse,hon gillar inte gympa kl.8 *ler*) sen går de eh runda (slingan i skogen) som de kallar Hjärtrundan en gån i veckan om de hinner annars var 14 dag i alla fall.
Johanna som hatade att gå innan klagar aldrig nu och det är ju skönt
 

Julia har inte det på schemat

Skrivet av  Bian med Julia
men ritar gör de lite tit som tätt i klassrummet.

Sen så har de från o med i år "elevens val" varje tisdag och där har Julia valt hemkunskap. Sist hade de gjort fruktsallad och efterlyste nu roliga, lätta recept på olika saker som de kunde laga/baka.
 

Här har de....

Skrivet av  waWa
....allt det där inlagt på chemat utan att det heter nåt speciellt. Nu pratas det om fruk och grönt alla får ta med sig saker hemmifrån, gärna sin egen trädgård (vi bor alla på landet) De smakar och lagar lite enklare fika av dem. Målar och grejar gör det en massa med. Däremot har de fritid inlaggt 1 pass 3 dagar i veckan då klassen delar på sig och är med en fritidspedagog. Då kan vad som hels hända. Mycket ute i skog och mark och lär sig en massa. Eller så får de se filmer och bilder från Per´s (fritidspedagogen´s) resor som han varit på runt om i världen.
Annars är det mest Matte, Läsning och skrivning, Engelska,Gympa
Det var lite hur Johanna har det här på Öland.
 

Nej, inte hemkunskap eller bild

Skrivet av  Lisa med Chrille
men väl slöjd.

Bild börjar de i trean med. Men en av klassens lärare är bildlärare på sin andra halvtid. Så hon jobbar mycket med barnen ändå.

Hemkunskap har de bara haft som temavecka en vecka förra året, och jag vet inte när de börjar.
 

Det var meningen

Skrivet av  *Nena* med Johanna
att Johanna skulle ha slöjd i ettan men en lärare slutade så de fick inte ihop det på skolan, det var därför en av högstadiets bildlärare tog över det och tyckte det var jätteskoj. Han hade aldrig jobbat med så små barn och det var en utmaning. Sen har de inte fått någon ny slöjdlärare än så de fortsatte med bilden men med ny lärare för den andra skulle plugga vidare
 

Artiklar från Familjeliv