Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Svepskäl och gnäll

Skrivet av Helt slut...
varenda måltid!

Vi har jätteproblem med vår 4-åriga tjej som visserligen alltid varit liten i maten, men nu börjar det gå till överdrift.

Inför varenda måltid är det bråk och diskussioner. Hon ska inte äta det eller det, hon ska äta allt säger hon en annan gång för att sen efter två tuggor börja sucka o vrida sig.

Hon tar alltid väldigt små tuggor, så vi börjar fundera på om hon kanske har svårt att äta. Men när man tänker ett steg längre så slinker ju godis o kakor ner förvånansvärt enkelt och snabbt.

Vi hotar och mutar - fungerar icke.

Alltså - ibland låter vi henne bara vara. Vill hon inte äta så okej då. Men det blir inget annat heller. Fast vad göra man till sist - jo, erbjuder henne annan MAT (inte gottis-snacks) typ makaroner éller smörgås bara för att få i henne nåt.
Om vi säger ; Ät nu, annars kan du ju inte gå ut o leka, du kommer inte att orka det, så svarar hon bara; Jag vill inte det heller. Så hon överväger alltså att hellre avstå från kompisar än att äta.
Det ser vi som en varning.

Men det är så svårt. Ibland vill man bara få i henne till varje pris, ibland låter man det bara vara.
Det är så tröttsamt. Vi skulle vilja hitta en balans vid matstunderna som gör det behagligare för alla parter. Hon vägrar ju till o med att smaka när vi äter borta om hon fått för sig att hon absolut inte ska äta. Det är så jobbigt.

På hennes allmäntillstånd märks det genom att hon är trött väldigt mycket o hängig.
Svar på tråden: Svepskäl och gnäll

Exakt samma problem..

Skrivet av  1av3
.. men inga lösningar.
Jag hoppas någon annan kan ge tips.
 

Artiklar från Familjeliv