Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Uppdatering om G medan han sover... *långt*

Skrivet av BarbaMamma
Nu är min kille 8 månader...*vart tar tiden vägen*

Han äter jättefint nu; varvar gröt, välling och barnmat under hela dagen och har nu som först RIKTIGA rutiner som går efter klockan.
Jag sover urkasst eftersom han hittills har legat mellan oss i stora sängen, så fort han rör sig eller gnyr så vaknar jag till och han rör sig VÄLDIGT mycket i sömnen..!
Ikväll ska vi återintroducera spjälisen för att jag ska få sova bättre, han har sovit där tidigare; men så händer något- typ han blir sjuk, vi har ej sovit hemma eller när pappa söver honom- då blir han kvar i våran säng. Jag har försökt att diskutera med Jonas om att han måste ligga i sin säng när han har sövt honom; men Jonas "ska göra på sitt sätt- annars kan du lika gärna söva honom själv"...*suck*
Nu har vi iaf kommit överens om att han ska sova i spjälisen eftersom G låg och trängde ut Jonas inatt... *skrattar skadeglatt*

Gabriel har inga tänder, han kryper inte alls..däremot så snurrar han i egen cirkel när han ligger på mage!
När han försöker ta sig framåt så häver han sig upp på armarna och putar med ändan, sen tar han sådan fart att mer tippar över på sidan eller rygg! Så här har han gjort i över en månad nu så jag har slutat att hoppas..*fniss* Å andra sidan så är jag glad att han inte är så rörlig ännu- för i gåstolen röjer han lägenheten, eller allt han kommer åt- granen, dukar, TV, DVD, växter, böcker...!
Han sitter rätt OK, men sträcker inte ut någon arm om han tippar utan få faller han handlöst och ofta med huvudet rakt ner i golvet..
Bild när han sitter:
http://www.angelfire.com/rings/allard_zeidan/december/thumbnails/400x300/gabriel4.JPG

Tack vare hoppgungan och gåstolen är han numera riktigt stark i benen och så här kan det se ut när han står på golvet:
http://www.angelfire.com/rings/allard_zeidan/januari/thumbnails/400x300/jag_st_r.JPG

Han har sagt sina första ord; kschsss ( kisse eller så försöker han locka på katten..) däh ( där ) och dessa säger han hela tiden.
Något som han är helt suverän på; det är att klappa i händerna, han har lärt sig att när han är duktig så klappar vi i händerna.. så när det är matdags så kan han titta upp mot lampan, klappa i händerna och fyra av världens leende mot mig!
Han försöker även dricka själv:
http://www.angelfire.com/rings/allard_zeidan/januari/thumbnails/400x300/flaskan2.JPG

O nu var det visst slut på min fritid..!

KRAM alla!

http://www.angelfire.com/rings/allard_zeidan/
Svar på tråden: Uppdatering om G medan han sover... *långt*
Inga svar finns

Artiklar från Familjeliv