Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sövning!!

Skrivet av Maria m. Mattis 18/5
Har haft problem att söva Mattis efter han hade magsjukan stax före jul. Han bara skriker o är helt hysterisk.. Det har liksom aldrig varit några problem förut.
Vi har testat att bada honom på kvällen (extra länge) för att han ska bli trött o det har funkat, men då vaknar han vid 02.00 o ska va uppe i ca 2-3 timmar och det är ju inte heller någon höjdare.
Vi har haft vagnen här uppe och den funka kanon i 4 dygn..
Inget funkar alltsåå en längre tid och det är inte alltid lätt att hitta nya sätt att söva honom på när man provat det mesta. "Hoppa" i sängen, Vibrera med benet han sitter på, Vagnen, Sängen, Suttit framför tv:n, Gått omkring med honom, sjungit, Åkt bil, Varit ute o gått etc....
Är det någon som haft eller har samma problem??
Tacksam för råd...

Kan nästan till 100% säga att det inte har med tänder eller smärta att göra.

Kramar Maria
Svar på tråden: Sövning!!

Mitt råd...

Skrivet av  Anja m Emil-00, Alice 29/5-04 & bf 13/6-05
Försök inte så mycket!!

Det låter kanske grymt men det du beskriver är nog väldigt typiskt, man försöker m en massa olika grejor för att få barnet att somna, testar nåt, nähä det funkar ej, testar nåt annat, nej det funkar ej, testar nåt, funkar lite ett tag, sen inte, testar nåt annat osv...

Detta stressar ju upp barnet lika mkt som föräldern. Jag kan mer el mindre lova att om ni liksom visar er mer bestämda och kopplar på ett enormt tålamod och typ bestämmer er för ett sätt som NI VILL få att fungera, typ ha honom bredvid i sängen och monotont vagga honom, kan bli rätt häftig vaggning när de skriker som mest och sen se till att INTE ge er, ej ändra, ej ta upp, ej hämta vagnen, ej försöka så mycket helt enkelt, så kommer han till slut inse att ni är "trygga" i det ni gör och att det är så det ska vara och att hans enda val typ är att somna.

Detta har funkat m både Emil o Alice och enligt mig så är det enda sättet att få barnet att "lära" sig somna, att visa det att man finns där, att man inte ger sig och att inte testa en massa saker för det förmedlar bara t barnet att man låter sig stressas upp utav dess skrikande och då stressas det upp själv. Ibland skriker ju barn av trötthet helt enkelt och då är mer el mindre enda sättet att vara där, hålla om, vyssja, göra lugnande ljud och ge kroppskontakt på nåt vis, tills de skrikit sig så trötta att de däckar.

det kan ta tid de första gångerna och det kan kännas som att man blir tokig, men härda ut...

Förhoppningsvis och antagligen får ni sen en unge som somnar utan problem och som ser er som trygga klippor :o)

kramis

Anja
 

Artiklar från Familjeliv