Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Julpyssel med 2-åring..önskar tips!

Skrivet av Kullerbyttan
Hej på er juliga människor!
Har ni tips om vad man kan pyssla med tillsammans med en tvååring. Funderar på att göra papptomtar med bomullsskägg i röd kartong kanske...eller kanske klippa ut cirklar i kartong som han får måla med vattenfärg?

Vet ju att de gjort nycklpigor på dagis tex och han är så stolt över den, så att sitta och göra en egen tomte, kanske är en upplevelse för honom? Vad tror ni, har ni tips?
Svar
Julkort, ljuslykta
är två exempel som jag minns att min pojke gillade och klarade av att delta aktivt i i den åldern.

Ljuslykta gör du enkelt genom att ta bort papperslappen på en barnmatsburk (liten), och måla med nån giftfri färg som passar på glas (fråga på Panduro/färgaffär). Använder ni juliga färger som rött eller vitt, och som är genomskinliga, kommer lilla barnet att bli förtjust när det ser ljuset igenom det som han/hon själv målat....man kan också sätta glitter på, för effekt i dagsljus.

Julkort kan man ju göra små schabloner på, eller trycka med potatistryck (hjärta tex), eller bara klistra fast glittriga stjärnor eller vad som heslt. Eller bild på lilla barnet på, och så klistra dit en tomtemössa i papper?

Tvåårsåldern är jättekul för pyssel! Låt det inte gå för lång tid mellan att du målar/klistrar och att barnet får se resultatet bara!Lycka till!
Skrivet av  Jenny
Tips på pyssel.
Dooern idag 7 år har alltid pysslat med mig. Mysigt!
Här är tips från oss:
Toarulle blir tomte. Krepp papper till luva, knyt till.
Klä ritpapper ok rullen måla ansikte och kläder eller klistra på tyg. Bommullsskägg.
Kottar blir julgranspynt med färg och glitter. Sytråd som upphängning.
Tjockare papper, klipp ut cirklar måla klistra glitter.
Man kan ta och riva små silkespappers bitar som man rullar till små bollar och klistra tätt ihop. Fina mönster med olik färger. Man kan även klä flörtkulor på det viset.
Det var lite från oss hoppas ni provar nåt. Kram
Skrivet av  waWa
Tack Jenny och waWa!
Jättebra tips, skall införskaffa detta och ha på lut...

Tack!!!
Skrivet av  Kullerbyttan
klä tändsticksaskar
med filt. Vuxen får klippa filttyg i lagom storlek. På med klister på tändsticksaskens ovansida (ev kan man täcka tre sidor) sätt dit filten och dekorera med glitter och paljetter. Fint som dekoration hemma (lillen kan kanske hjälpa till att tända ljus med vuxen) eller som hans egen present till någon vuxen.

De klassiska smällkaramellerna är också roliga, bara en vuxen hjälper till med saxen. dekorera med glittriga klistermärken eller dyl.
Skrivet av  Viktoria